Uutisen päiväys

28.10.2018← Takaisin

Skiteam 105 ensimmäiseen viestivoittoonsa, Hämeenlinnan Hiihtoseura vei naisten viestin

Skiteam 105 otti seurahistoriansa ensimmäisen Suomen Cupin viestivoiton 3x6 kilometrin perinteisen hiihtotavan viestissä Vuokatissa, naisten 3x4 kilometrin viestin vei Hämeenlinnan Hiihtoseura.

Skiteam 105:n joukkueessa hiihtivät Lassi Vuorinen, Aleksi Parttimaa ja Lauri Vuorinen. Viestissä toiseksi ylsi Pyhäjärven Pohti ja kolmanneksi Ilmajoen Kisailijat. Vuorinen käänsi voittotaiston edukseen loppukirissä, voittomarginaali oli lopulta 1,5 sekuntia.

–  Huomasin vasta kun lähdettiin, että on kaksi pitomiestä vastaan minä. Katselin vaan tilannetta, miten suksi laskuissa. Huomasin, että olen aika ylivoimainen laskuosuuksilla ja helpoilla pätkillä, joten taktiikkani oli vaan ottaa nousuissa helppoa. Tiesin, että jos mennään kirihommiin, se on minun heiniäni. Olin katselijan roolissa ja odotin vain loppusuoralle, Lauri Vuorinen kuvaili.

Menestys maistui myös hyvin viestiä sitä ennen vieneille.

– Tästä on puhuttu, että tänään pitäisi pärjätä. En pahemmin jännittänyt, tein vaan oman suorituksen. Oli oikea ratkaisu lähteä pidoilla liikenteeseen, Lassi Vuorinen sanoi.

–  Oma hiihto oli ihan ok, ei mitään parasta vielä. Positiivista, että sain viimeisellä kierroksella Hönkänousuun kiristettyä vielä. Oli tavoite tulla keulassa vaihtoon, Aleksi Parttimaa sanoi.

Hämeenlinnan Hiihtoseura hiihti tutussa järjestyksessä Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen. Oulun Hiihtoseura hävisi 34,5 sekuntia, Vuokatti Ski Team Kainuu oli kolmas.

– Hyvin meni ja olen tyytyväinen, että tuli tuollainen kovavauhtisempi hiihto. Eilen oli vähän lihaksiston kanssa ongelmaa, toisella kierroksella Hönkämäessä tuntui, että nyt se happo iskee, ja oli pakko pikkuisen himmata, että loppu tulee hyvin, Kainulainen kertasi omaa hiihtoaan.

– Eilinen ehkä rentoutti, kun sai kisakauden avattua. Perinteinen oli tänään vähän haastava hiihtää, ajattelin, että pitää rennon kovaa lähteä, mutta kun Ann-Mary lähti muutaman metrin eteen, mäen päällähän oli pakko olla hiihtänyt se kiinni ja rentous oli kadonnut, omaa viikonloppuaan plus-miinus-nollaksi kuvaamansa Hakala naureskeli.

Laura Mononen avasi sunnuntaina kautensa.

– Suht’ ok, oli aika hyvä tilanne lähteä, kun pystyi aika rennosti tunnustelemaan sitä, miltä taas tuntuu hiihtää kovaa. Ei oikein hapottanut missään kohtaa. Rennosti pystyin hiihtämään kovaa. Nyt pitää vaan säilyttää rentous ja positiivinen asenne tähän tekemiseen, nyt tilanne on kuitenkin hyvä, Mononen sanoi.

 

Suomen Cup jatkuu Rovaniemellä 10.–11. marraskuuta.

Skiteam 105:n kommentit kokonaisuudessaan Soundcloudissa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran haastattelu kokonaisuudessaan Facebookissa