Uutisen päiväys

21.1.2007← Takaisin

Sprintin neljäs sija kasvatti Virpi Kuitusen cup-johdon 283 pisteeseen

Virpi Kuitunen sijoittui parhaana suomalaisena neljänneksi vapaan hiihtotavan sprintissä maailmancupissa Venäjän Rybinskissä. Kuitunen nappasi 50 pistettä ja kasvatti johtonsa kokonaiskilpailussa Norjan Marit Björgeniin jo 283 pisteeseen.

Björgen ei Rybisnkissä kilpaillut. Sprintin voitti Italian Arianna Follis ennen Saksan Claudia Künzel-Nystadia ja Yhdysvaltain Kikkan Randallia. Sijoja kahdesta neljään ratkottiin lopulta maalikameran kuvan perusteella ja Kuitunen jäi kurotuksessa palkintopallisijasta vaivaisen sekunnin kymmenyksen päähän neljänneksi.

”En päässyt nousussa parempaan paikkaan. Voimia olisi ollut parempaankin, mutta loppusuoralla ei vapautunut kaistoja”, Kuitunen harmitteli palkintopallisijan karkaamista.

Viikonloppuunsa ja 95 pisteeseen espoolainen oli kuitenkin tyytyväinen, vaikka parempaakin oli tarjolla. Sunnuntaina Kuitunen oli aika-ajon toiseksi nopein, voitti puolivälieränsä ja selvisi välierästään Randallin jälkeen toisena loppukilpailuun. Myös välierässä sijat kahdesta neljään ratkottiin maalikamerakuvassa.

”Aika-ajon ja puolivälierän hiihdin täysillä, ettei tule mitään häslinkejä ja pääsen ainakin 12 joukkoon. Välierässä alkuvauhti oli helppo, jättäydyin suosiolla toiseksi, mutta siinä meinasi sitten tulla ahdasta loppusuoralla”, Kuitunen kertasi tiukkoja ratkaisuja matkalla loppukilpailuun.

Roponen ja Saarinen eivät selvinneet välieriin

Muut mukana olleet suomalaiset eivät selvinneet puolivälieristä jatkoon. Riitta-Liisa Roponen oli eränsä kolmas, muttei aivan selvinnyt ajan perusteella jatkoon sijoittuen lopulta 13:nneksi.
”Aika-ajo tuntui aika väsyneeltä, eilinen painoi. Puolivälierässä hiihto kulki tosi hyvin ja ylämäessä pystyin jättämään porukkaa, mutta alamäessä ne saivat taas kiinni. Tänään tavoittelin sijoituksellisesti parempaa, mutta hiihto oli tosi hyvää. Olen tyytyväinen varsinkin nousuihin”, Roponen selvitti.

Aino-Kaisa Saarinen oli Kuitusen voittamassa puolivälierässä neljäs ja lopputuloksissa 16:s. Aika-ajossa Roponen ja Saarinen veivät peräkkäin sijat 11-12.
”Eilinen painoi jaloissa jonkin verran, enkä oikein saanut rytmiä nousuun. Meni vähän säheltämiseksi, eli tekniikka ei oikein toiminut. Sukset olivat kyllä ok. Viikonloppuun olen tyytyväinen, kun tuli ensimmäinen (palkinto)pallipaikka normaalimatkalla luistellen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin Otepäähän”, Saarinen sanoi.

Maailmancup jatkuu Viron Otepäässä 27.-28. tammikuuta.

Tulokset ja cup-tilanteeseen: www.fis-ski.com