Uutisen päiväys

13.1.2007← Takaisin

Suomalaiset menestyivät vammaishiihdon maailmancupissa

  Hiihtoliiton yhteistyö vammaishiihtäjien kanssa tuotti hyvää tulosta lauantaina Vuokatissa, kun SkiCats-ryhmän Ilkka Tuomisto sijoittui toiseksi ja ST1-ryhmän Maija Löytynoja kolmanneksi maailmancupin kilpailuissa.

  Tuomisto hävisi LW2-9-luokan vapaan kympillä norjalaisvoittaja Nils Erik Ulsetille vain kolme sekuntia. Kilpailun ratkaisu tapahtui viimeisellä kilometrillä, jossa kisaa siihen asti johtanut
  Tuomisto joutui taipumaan norjalaiselle peräti 7 sekuntia.
  ”Ihan hienosti kulki. Hiukan liian luja meni ensimmäinen kierros eikä oikein riittänyt voimia loppurutistukseen. Mitalisijoitukseen olen ihan tyytyväinen, viime kaudella sijat olivat kahdeksan joukossa”, Tuomisto sanoi.

  Naisten samassa luokassa kilpaillut Löytynoja harmitteli, ettei hiihto kulkenut niin kuin pitäisi.
  ”Jaloissa tuntui ja nousuissa teki vaikeaa. Hieno juttu kuitenkin, että pääsin mitaleille, jatkossa on kuitenkin varaa vielä parempaan”, Löytynoja tuumi..

  Näkövammaisten luokassa (B 1-3) Suomen pari Jarmo Ollanketo–Marko Törmänen (opas) ylsivät neljänneksi ja Suomen toinen pari Rudolf Klemetti–Lasse Torpo (opas) sijoittui kahdeksanneksi.
  ”Aikaisemmat kisat tuntuivat jaloissa, mutta muuten hiihto tuntui ihan hyvältä. Hiihdossa pitäisi saada vielä kurottua eroa kärkeen”, totesi Ollanketo.

  Kelkkahiihtäjien luokassa (LW 10-12) Suomen veteraanihiihtäjä Teuvo Ojala sijoittui kahdeksanneksi.

  Suomen joukkueen johtaja Marko Törmänen piti Suomen Paralympiakomitean ja Hiihtoliiton välistä yhteistyötä tärkeimpänä yksittäisenä tekijä nuorten urheilijoiden hyvälle menestykselle.
  ”Hyvä ja tiivis leiritys Hiihtoliton valmennusryhmien kanssa on tehostanut harjoittelua ja ero kansainväliseen kärkeen on viime vuodesta kaventunut, mistä osoituksena mm. se, että viime kauden maailmancupin voittaja jäi Ilkan (Tuomisto) taakse tällä vapaan matkalla.”

  Sunnuntaina Vuokatin vammaishiihdon ja –ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa on maastohiihdon pitkät matkat, jotka käydään perinteisellä hiihtotavalla.