Uutisen päiväys

4.2.2007← Takaisin

Suomalaiskolmikko hyvässä vireessä miesten viestissä Davosissa

Maastohiihdon maailmancupissa Sveitsin Davosissa Suomi ei saanut miesten 4x10 kilometrin viestiin joukkuetta, mutta suomalaiskolmikko pääsi osallistumaan kilpailuun sekajoukkueessa.


Ville Nousiainen, Sami Jauhojärvi ja Teemu Kattilakoski saivat sekajoukkueeseen ankkuriksi Sveitsin Christoph Schniderin.

Joukkue sijoittui viestissä seitsemänneksi, 1.14,8 sekuntia voittajajoukkue Venäjän takana. Suomalaiskolmikko hiihti hyvin, sillä Schnider pääsi ankkuriosuudelle kärjessä.

Nousiainen tuli avausosuudelta vaihtoon kärjen tuntumassa neljäntenä, 5,7 sekuntia ensimmäisenä vaihtaneen Ranskan Jean Marc Gaillardin jälkeen.

”Hiihto oli vähän takkuisempaa kuin eilen, ei niin hyvä. Suksikin oli pikkuisen herkkä, mutta kuitenkin hyvin pysyin letkan perässä”, Nousiainen tuumi.

Edellispäivän 27. sijan tuoneesta hiihdostaan sisuuntunut Jauhojärvi toi yhdistelmäjoukkueen vaihtoon toisena, sekunnin Tshekin Lukas Bauerin jälkeen.

”Oli aivan eri mies kuin eilen! Eilisen jälkeen oli alkuverryttelyssä tänään jopa ylimielinen asenne. Lihakset saatiin eilen hierojan kanssa parempaan kuntoon. Niiden kanssa on ollut tekemistä. Tämä oli hyvä lähtö Livignon leirille”, Jauhojärvi tuumi.

Kolmannella osuudella Kattilakoski vei joukkuetta vahvasti koko ajan kärkipäässä ja vaihtoi kärjessä yhtä aikaa Italian Fabio Santusin kanssa.

”Oli jo parempaa kuin eilen (lauantaina 15 km vapaalla). Ei vieläkään mahtavaa, mutta ihan erilainen hiihto. Meillä oli siinä hyvä sopiva letka, jossa hiihtää ja oli vielä paukkuja siihenkin, kun alettiin lopussa iskeä”, Kattilakoski sanoi tyytyväisenä.

Tulokset: www.fis-ski.com