Uutisen päiväys

24.3.2005← Takaisin

Suomen joukkueet odottavalla kannalla perjantain hiihtoihin

Perjantaina nuorten MM-ohjelmassa ovat vapaan hiihtotavan hiihtomatkat, tyttöjen 5 km ja poikien 10 km. Tyttöjen hiihdossa Suomea edustavat Ulla Kiili, Silja Tarvonen, Emilia Soudunsaari ja Noora Virtanen. Poikien hiihdossa kilpailevat Matti Kylmälä, Lari Lehtonen, Toni Närväinen ja Iiro Vilhunen.

Kaikilla perjantaina starttaavilla tytöillä on takanaan jo yksi kilpailu. Joukkueen valmentajan, Mika Tuonosen, mukaan tyttöjä joukkueeseen valittaessa on samalla ajateltu myös lauantain viestiä. Tuloksella voidaan vielä vaikuttaa viestivalintoihin, jotka tehdään perjantai iltana.

Keskiviikkona sprintissä sijalle 14 yltänyt Ulla Kiili arvioi Suomen tyttöjen tason parhaimmillaan mahdollistavan sijoittumisen 20 parhaan joukkoon.
- Joku ehkä voi täysosumahiihdolla olla kymppisakissa, pohdiskeli Tampereen Pyrintöä edustava Kiili.

Myös Emilia Soudunsaari osallistui sprinttiin ja harmitteli kaatumistaan, joka vei mahdollisuudet selvitä karsinnasta varsinaiseen kilpailuun, 30 parhaan joukkoon.
- Sitä sijaa lähden ainakin parantamaan, lupasi Posion Pyrinnön tyttö, joka tunnusti oikein odottavansa huomista päivää (perjantai). Tavoite on päästä 20 parhaan joukkoon.
- Kelistä en ole huolissani. Meillä on suksihuollossa osaavia miehiä, emme me ainakaan suksilla häviä.

Kangasnimen Kalskeen Silja Tarvonen kertoo palautuneensa erinomaisesti maanantain takaa-ajokilpailusta, jossa hän sijoittui 15:nneksi. Vapaalla vitosella on tarkoitus yrittää tuon sijan parantamista.

Samat ovat mielessä myös Noora Virtasella. Lahden Hiihtoseuran tyttö oli takaa-ajossa sijalla 19.

Pojat odottavat kannustusta ylävitoselle

Suomen joukkueessa perjantaina hiihtävät pojat ovat valmentaja Tuonosen mukaan olleet tiedossa jo etukäteen. Ensimmäistä kertaa ladulle pääsee perjantaina Keravan Urheilijoiden Iiro Vilhunen.
- Hyvin aika on kulunut toisten kilpailuja seuratessa. Olen tutustunut latuihin - ylävitonen on tosi kova, sinne kyllä kaivataan kannustusta, Vilhunen tuumasi.
- Tavoitteenani on päästä 20 parhaan joukkoon.

Matti Kylmälällä on takanaan startti takaa-ajoikilpailussa ja siinä sijoittuminen mukavasti sijalle 12.
- Olen tosi tyytyväinen avaukseen. Sain itsestäni irti lähes kaiken mahdollisen. Nyt olen kuitenkin ehtinyt jo hyvin palautua ja onnistumisen mahdollisuuksia on huomennakin. Hankala sanoa tulostavoitetta. Kannustusta ainakin tarvitaan, Kylmälä tuumasi ja toivoi väen Kittilästä lähtevän joukolla paikalle Rovaniemelle.

Joukkueen junioiri, Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen, oli mukana keskiviikon sprintissä.
- Karsinnasta oli tarkoitus päästä 30 sakkiin, sanoi Lehtonen, joka oli sprinttikilpailun 51:s. Se oli pettymys. Vapaa 10 km on kuitenkin päämatkani, sanoi Lehtonen, joka ei tulostavoitteita aseta, onhan hän kilpakumppaninsa pääsääntöisesti vanhempiakin kuin vuonna 1987 syntynyt Lehtonen.

Suomen joukkueen mitalitilin maanantaina hopeamitalilla aloittanut Toni Närväinen vakuuttaa, ettei takaa-ajon nappihiihto ei vienyt kaikkia näytönhaluja.
- Silloin sain itsestäni todella kaiken irti ja vielä eilenkin se tuntui. Nyt tuntuu jo paremmalta. Kyllä minulla vielä nälkää riittää ja 10 kilometriä on samalla tavalla päämatkani ja nämä ovat sentään kotikisat, vakuutti Närväinen.

 

 Lisätietoja: http://www.jwsc2005.net