Uutisen päiväys

2.3.2007← Takaisin

Suomen miehet kuudensia 4x10 km:n viestissä

Ennakkoarvelut toteutuivat, kun Suomen miesten viestijoukkue sijoittui kuudenneksi Sapporon MM-kisojen 4x10 km:n viestissä joukkueella Ville Nousiainen, Sami Jauhojärvi, Juha Lallukka ja Teemu Kattilakoski.

Aloitusosuudella koettiin suomalaisittain harvinaista herkkua, kun Ville Nousiainen toi Suomen vaihtoon ensimmäisenä ennen Ranskaa ja Norjaa. Nousiaisen perinteisen osuus sujui mallikkaasti tuliterillä suksilla, joita mies hieman oli empinyt ottaa kilpailukäyttöön.
- Alussa mentiin aika hiljaista vauhtia. Sitten päätin, etten ainakaan tällä kertaa jää laskussa jalkoihin ja päätin ottaa kärkipaikan. Toisella kierroksella oli kyllä nytkin yksi sellainen vähältäpiti-tilanne. Keli oli nyt kaikille tasapuolinen ja sukset toimivat hyvin, kiitteli tyytyväinen Nousiainen.

Sami Jauhojärven kakkososuudella Norjan Odd-Björn Hjelmeset otti ohjat käsiinsä.
- Ei se yllättänyt. Oli se sellainen rykäisy, ettei tässä kunnossa ollut mitään mahdollisuutta pysyä mukana. Se ei ollut mitään hiihtelyä, kertasi Jauhojärvi, joka toi Suomen vaihtoon viidentenä ja kertoi maitohappojen jylläävän vielä hiihdon jälkeenkin.

Hjelmesetin mukana sen sijaa pysyivät Ruotsin ja Venäjän joukkueet: Seuraavan ryhmän muodostivat Saksa, Suomi ja Ranska. Jauhojärvi sai kaikki itsestään irti, mikä tarkoitti, että hän hiihtostadionilla vielä haastoi oman ryhmänsä. Vaihtoon tultiin Norja ja Ruotsi yhtä aikaa, kolmantena Venäjä, neljäntenä Saksa, viidentenä Suomi ja kuudentena Ranska.

Ensimmäiselle vapaan osuudelle lähti Suomelta 15 km:lla mukavasti hiihtänyt Juha Lallukka. Hänellä ei aluksi maaliin tullessaan ollut paljon sanottavaa, harmitus oli suuri, kun hän ei ollut pysynyt oman letkansa mukana, vaan joutui pitkät pätkät hiihtämään yksinään ja takaa tulivat vielä Kaszakstan ja Tshekki. Lallukka tuli vaihtoon näiden kanssa lähes saman aikaisesti kahdeksantena.

- Sen verran piti hiihtää, että jäi Teemulle (Kattilakoski) edes jotain mahdollisuuksia.
Vähitellen haastattelurutiinien edetessä Lallukan mieli jo vähän lientyi, vaikka hän kovasti jaksoikin harmitella hiihtoaan muiden joukkuetovereittensa puolesta. Yhteenvetona kuitenkin toteamus, että ”tämä on huippu-urheilua”.

Suomen ankkuri Teemu Kattilakoski käyttikin annetun mahdollisuuden ja nousi kuudenneksi eli miesten itselleen asettama tavoite palkintojenjakoon pääsemisestä toteutui. "Well dan," sanoi päävalmentaja Magnar Dalen ja Kattilakoski itsekin oli hiihtoonsa tyytyväinen, eikä lähtenyt Lallukkaakaan moittimaan.
- Meillä on joukkueessa sen verran hyvä henki, että kyllä me mieluummin kannustamme kaveria, hän kuittasi.

Miesten viestin voitti Norja nuoren Petter Northugin komealla kirillä. Toiseksi sijoittui Venäjä ja Ruotsi oli kolmas.

Tulokset. www.fis-ski.com