Uutisen päiväys

4.3.2007← Takaisin

Suomen miehet mallikkaasti mukana 50 km:lla - Norjaan kaksoisvoitto

Suomen miehet selvittivät perinteisellä hiihdetyn 50 km mallikkaasti nuoren Ville Nousiaisen johdolla. Odd-Björn Hjelmeset ja Frode Estil kärkinimet.

Suomen nuori Ville Nousiainen hiihti ennakkoluulottomasti yhteislähtönä käydyn viisikymppisen. Hän oli aivan kärjen tuntumassa noin 30 km, joutui sitten vähän luovuttamaan, mutta huomasi loppukilometreillä, että kiristämisen varaa vielä löytyi ja sijoittui hienosti kymmenenneksi, 2.14,9 kärjelle jääneenä. Nousiaisen tasannevaiheen aikana Sami Jauhojärvi nousi ohi Nousiaisesta, mutta joutui lopussa jälleen antautumaan joukkuekaverilleen. Jauhojärven sijoitus oli 13:s ja eroa kärkeen 2.42,7. Tero Similä jäi niukasti top 20:n ulkopuolelle, 22:s, kärjestä 6.01,0.

Norjalaisten keskinäiseen loppusuoran kirikamppailuun päättynyt 50 km käytiin aurinkoisessa säässä, pehmeällä, rankalla radalla. Kärkiryhmäksi erottui ensin parikymmentä miestä ja sitten vähitellen määrä väheni niin, että lopulta mitaleista kamppailemassa oli viisi miestä. Norjalaisten jälkeen kaksi saksalaista: kolmas Jens Filbrich ja neljäs Tobias Angerer. Tshekin Lukas Bauer yritti viimeisellä lenkillä kovasti irtiottoa turvatakseen itselleen oman paikan seuraaviin, hänen kotimaassan, Liberecissä 2009 pidettäviin MM-kisoihin. Se vei miehen voimat ja hän joutui luovuttamaan lopussa.

Lisätietoja kisoista ja tulokset: http://www.sapporo2007.com/