Uutisen päiväys

4.2.2007← Takaisin

Suomen naiset viestin kolmanneksi

Suomen joukkue Pirjo Manninen, Aino-Kaisa Saarinen, Kati Venäläinen ja Riitta-Liisa Roponen sijoittui kolmanneksi maastohiihdon maailmancupin 4x5 kilometrin viestissä Sveitsin Davosissa.

Viestin voitti Ruotsi, jolle Suomen nelikko hävisi 28,6 sekuntia.

Pirjo Manninen avasi hyvin ja toi Suomen vaihtoon kolmantena, 5,4 sekuntia Ruotsin Lina Anderssonia ja neljä sekuntia Norjan Astrid Jacobsenia perässä.

”Hiihto kulki hyvin ja oli ihan eri maata kuin eilen (45:s vapaan kympillä). Suksi toimi hyvin ja vaikka pikkuero tulikin Ruotsiin ja Norjaan, ihan hyvä. Ranskan La Clusaz’n viestin (17. joulukuuta) avaukseenkin verrattuna ihan toista luokkaa”, Manninen sanoi.

Aino-Kaisa Saarinen toi Suomen kärjessä toiseen vaihtoon, 3,1 sekuntia ennen Norjan Vibeke Skofterudia ja 11,4 sekuntia ennen Ruotsin Anna Karin Strömstedtiä.

”Ei mitään hyvää hiihtoa. Jalat ei toimineet yhtään, tosi vaikeaa oli. Yläkroppa sentään toimi, mutta olisi vaan pitänyt saada eroa tehtyä. Aika samanlaista hiihtoa oli kuin eilen (17:s), jalat vaan jotenkin jäykistyy”, Saarinen aprikoi.

Kati Venäläinen joutui taipumaan Ruotsin Charlotte Kallan ja Norjan Kristin Steiran kyydissä. Vielä 2,5 kilometrin väliajoissa Venäläinen pysyi kolmantena 1,5 sekunnin päässä Kallasta, mutta vaihtoon tultaessa ero ehti kasvaa 32,5 sekuntiin.

Ankkuriosuudella Riitta-Liisa Roponen ei pystynyt nousemaan Ruotsin ja Norjan kanssa kamppailuun voitosta ja kakkossijasta, mutta piti varmasti kolmossijan.

”Hyvä, että (palkinto)pallille päästiin. Oma hiihto oli yhtä vaikeaa kuin eilenkin, tuntemus kehossa ei ollut hyvä. Viestissä tietysti tärkeintä on, että joukkue sai hyvän tuloksen. Alussa yritin lähteä rennon kovaa, mutta kun eroa tuli lisää, aloin passailla kolmossijaa. Ennakkoasetelmiin nähden odotin näistä kisoista paljon enemmän, kun valmistautuminen on mennyt hyvin”, Roponen tuumi. 

Maailmancupia johtavat Virpi Kuitunen jätti viestin varmuuden vuoksi väliin, ettei tuntemukset flunssan tulosta toteutuisi eli ettei hän tulisi kipeäksi.

MM-kisoihin valitut hiihtäjät jatkavat suoraan Davosista Italian Livignoon viimeistelyleirille, jonne myös vielä kotimaassa olevat Tero Similä ja Juha Lallukka ensi viikolla liittyvät.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/