Uutisen päiväys

17.12.2006← Takaisin

Suomen naiset viestin viidenneksi La Clusaz’ssa

Suomen naisten joukkue Pirjo Manninen, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen ja Virpi Kuitunen sijoittui viidenneksi maastohiihdon maailmancupin viestissä Ranskan La Clusaz’ssa. Suomi kamppaili viimeiselle osuudelle asti viestin voitosta, mutta vanha selkävaiva kangisti Kuitusta.

 Viestin voitti Saksa, jolle Suomi hävisi 29,9 sekuntia.

Kuitunen pääsi ankkuriosuudelle kärjessä, mutta hänen osaltaan kilpailu päättyi tuskaiseen linkuttamiseen maalialueelta pois.
”Päivät eivät ole kaksosia, eivät edes veljeksiä. Tämä on paha keli sille (selkä)vaivalle. Yhdellä jalalla on paha hiihtää, oikeassa ei ollut nyt tuntoa ollenkaan. Viime talvena oli (Borlängessä ja Falunissa) sama kohta, mutta eri puolella”, Kuitunen sanoi ennen siirtymistään huoltokopeille.

Manninen toi Suomen vaihtoon kuudentena, 48,9 sekuntia kärjessä vaihtaneesta Slovenian Petra Majdicista.
”Alku lähti rennosti, mutta toisella kierroksella tulin pisimpään nousuun liian lujaa ja sen jälkeen oli sellainen taantumisvaihe. Loppuun sain taas hyvän tatsin”, Manninen sanoi.

Saarinen hiihti vahvasti ja nosti Suomen nopeimmalla osuusajallaan toiseksi Saksan jälkeen.
” Vähän ehkä turhankin reippaasti aloitin. Vähän innostuin liikaa, enkä toisella kierroksella sitten pystynyt enää viemään sitä samaa”

Roponen oli jälleen vahva vapaalla hiihtotavalla ja nosti Suomen kärkeen ennen ankkuriosuutta, 1,5 sekuntia ennen Ruotsia.
” Eilinen tuntui kyllä jaloissa. Hyvä kuitenkin, että Virpi pääsi kärjessä lähtemään”, Roponen sanoi.

Mona-Liisa Malvalehto hiihti sekajoukkueessa avausosuuden, mutta oli vasta 12:nneksi nopein.
”Kroppa ei toiminut yhtään. Tuli hirveät hapot heti alusta. En tiedä, mikä mättää”, Malvalehto sanoi.

Magnar Dalenin kommentti naisten viestistä:
”Tällaista tämä hiihdossa on, on hyviä ja huonoja päiviä. Tänään ei ollut meidän päivämme. Mutta kenenkään ei pidä jättää meitä huomioimatta MM-kisojen viestissä.”

Miehet kahdeksanneksi

Suomen miesten joukkueessa Ville Nousiainen, Sami Jauhojärvi, Juha Lallukka ja Teemu Kattilakoski tulivat maaliin yhdeksäntenä. Koska edelle ehti myös Venäjän kakkosjoukkue, Suomen sijoitus maailmancupissa oli kahdeksas. Viestin voitti Venäjä, jolle Suomi hävisi 2.45,2.

Nousiainen toi Suomen vaihtoon kymmenentenä, 28,2 sekuntia kärjestä.

”Hiihto kulki tänään ok, mutta suksi ei. Yksi lasku kuivalla lumella luisti hyvin, muuten jouduin jyrkissä laskuissa vain kyykyssä katsomaan, kun muut menivät ohi”, Nousiainen harmitteli.

Jauhojärvi lykki osuudellaan kahdeksanneksi nopeimman ajan ja nosti sijoitusta pykälällä.

”Paremmin sain itseni ahtaalle kuin eilen. (Martin) Koukalin ja (Giorgio) di Centan kyydissä olisi pitänyt pysyä, mutta kun ei pysy niin ei pysy”, Jauhojärvi sanoi.

Sijaluku ei muuttunut Lallukan ja Kattilakosken osuuksillakaan.

”Eihän tuo hääviä ollut. Jalat olivat väsyneet ja yksin on vaikea viestissä hiihtää”, Kattilakoski tuumi.

Joukkue palaa Suomeen sunnuntai-iltana. Maailmancupissa on seuraavaksi ohjelmassa 29.12. Nove Mestosta alkava Tour de Ski.