Uutisen päiväys

22.1.2017← Takaisin

Suomen viestijoukkueet kuudenneksi maailmancupissa

Suomen naiset ja miehet päätyivät kuudenneksi maailmancupin 4x5 ja 4x7,5 kilometrin viestikisoissa Ruotsissa. Miesten kilpailussa Suomi taisteli ankkuri Ristomatti Hakolan kompuroinnista huolimatta voitosta loppuun asti.

Suomen naisnelikko Riitta-Liisa Roponen - Anne Kyllönen - Laura Mononen - Krista Pärmäkoski nappasi Norjan ykkösjoukkueen voittamassa kisassa kuudennen sijan. Sairastuneen Kerttu Niskasen perinteisen avausosuudella korvannut Roponen toi Suomen vaihtoon 12:nnella sijalla 40 sekuntia kärjestä.

Toisen perinteisen osuuden hiihtänyt Kyllönen lähetti Monosen vapaalle vajaat minuutin kärkeä perässä kahdeksannella sijalla, Pärmäkoski lähti puolestaan vapaan päätösosuudelle samalla sijalla. Maalissa Suomi oli kuudes, reilut minuutin kärkeä perässä.

"Ilmoitin aamulla, ettei hiihdetä ollenkaan, kun ei saatu vaihtaa viestijärjestystä. Ritu itse sanoi, että hän voisi yrittää hiihtää. Kun ei ole neljään viikkoon hiihtänyt perinteistä, niin ei sillä tavalla kannata tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Hiihdettiin se, mitä oli hiihdettävissä", päävalmentaja Reijo Jylhä analysoi.

Norjan maaliin ensimmäisenä ankkuroinut Marit Björgen otti uransa 20:nnen viestivoiton. Muut voittajajoukkueen hiihtäjät olivat Ingvild Flugstad Östberg, Heidi Weng ja Astrid Jacobsen. Jymy-yllätykseen venynyt Saksa oli kakkonen ja Ruotsin ykkösjoukkue kotiyleisön edessä kolmas.

Miehissä voiton otti naisten tapaan Norjan ykkösnelikko Simen Hegstad Krüger - Martin Johnsrud Sundby - Anders Glöersen - Finn Hagen Krogh. Ruotsin ykkösjoukkue oli kakkonen ja Kanada kolmas.

Suomen kvartetti Sami Jauhojärvi - Iivo Niskanen - Lari Lehtonen - Ristomatti Hakola ylitti maaliviivan 2,7 sekuntia voittajaa perässä sijalla kuusi.

"Kehitystä on tullut, Lillehammerissa jäin 1.40 minuuttia keulaan. Luonteeltaan viesti oli sellainen, että hiihdellään loppusuoralla ja katsotaan, kuka siinä on vahvin", Hakola kertoi ratkaisusta.

Perinteisen osuudet hiihtäneet olympiavoittajat Jauhojärvi ja Niskanen olivat omien hiihtojensa jälkeen sijoilla yhdeksän ja kolme. Etenkin Niskasen tekeminen kovassa seurassa oli erinomaista.

Vapaalla Lehtonen toi Suomen viimeisen vaihtoon sijalla viisi, osuudellaan kompuroinut ankkuri Hakola puolestaan ylitti maaliviivan lopulta kuudentena.

"Täytyy sanoa, ettei ollut viiden metrin päässä ketään. Vaikea sanoa, mitä tapahtui. Saman tien kun oli takamus maassa, niin mietin, että nyt äkkiä ylös sieltä," Hakola kertoi kaatumisestaan.

Suomi on viikonlopun kisojen jälkeen maiden yhteiscupissa kolmantena. Naisissa sijoitus on tällä hetkellä toinen ja miehissä neljäs.

Linkit:
Naisten kisan tulokset
Miesten kisan tulokset
Maiden välinen tilanne
Jylhän ja Hakolan mietteet kokonaisuudessan Soundcloudissa

Jutun kuva: SHL/Touho Häkkinen.