Uutisen päiväys

11.1.2007← Takaisin

Suomesta joukkue maastohiihdon maailmancupiin Venäjälle

Maastohiihdon maailmancup jatkuu 20.-21.1.2007 Rybinskissä Venäjällä. Rybinskin sprintit korvaavat alun perin Italian Aostassa pidettäviksi suunnitellut sprintit, joita ei huonon lumitilanteen vuoksi voitu pitää.

Suomesta Rybinskin kilpailuihin osallistuvat Virpi Kuitunen, Aino-Kaisa Saarinen ja Riitta-Liisa Roponen.

Alun perin Rybinskin lauantain ohjelmassa piti olla takaa-ajokilpailut. FIS on kuitenkin tänään (torstaina 11.1.2007) muuttanut kilpailun naisten 15 km:n ja miesten 30 km:n yhteislähtökisaksi, hiihtotapa on vapaa. Sunnuntaina kilpaillaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti sprintit vapaalla hiihtotavalla.

Rybinskin maailmancup ei alun perin kuulunut suomalaisten ohjelmaan samaan aikaan hiihdettävien Suomen-mestaruuskilpailujen takia. Suomalaisnaisten erinomainen sijoittuminen maailmancupissa antoi kuitenkin aiheen suunnitelmien muuttamiseen.
- Tilanteessa, jossa Virpi Kuitunen johtaa naisten maailmancupin kokonaiskilpailua ja normaalimatkojen kilpailua ja on sprintticupissa kolmantena, Aino-Kaisa Saarinen on kokonaiscupissa kuudes ja normaalimatkojen cupissa kuudentena ja Riitta-Liisa Roponen on kokonaiscupissa kahdeksas ja normaalimatkojen cupissa viidentenä, olemme katsoneet velvollisuudeksemme hyväksyä sen, että parhaat pääsevät puolustamaan asemiaan huolimatta siitä, että kotimaassa kilpaillaan mestaruuksista, sanoo maastohiihdon lajijohtaja Per-Ole Lindell.
- Kansainvälinen kalenteri on muodostunut sellaiseksi, että yhteentörmäyksiä on lähes mahdoton välttää. Tavoitteenamme joka tapauksessa on, että näin ei enää käy. SM-kisoja ei vastaisuudessa järjestetä samanaikaisesti maailmancupin osakilpailujen kanssa, Lindell sanoo.
- Valkeakosken SM-hiihtojen merkitys viimeisenä katsastuksena ja näytön paikkana Sapporon MM-kisojen valinnoille on edelleen suuri, Lindell vakuuttaa ja toivoo lumitilanteen helpottuvan, jotta SM-kisoille saadaan talviset puitteet.

Lisätietoja Rybinskin maailmancupista: http://www.demino.com/worldcup/en
Lisätietoja Valkeakosken SM-hiihdoista: http://www.sm2007valkeakoski.net/
Maailmancupin tilanteet ja tulokset: www.fis-ski.com