Uutisen päiväys

27.2.2016← Takaisin

Tuomisto ylsi sprinttifinaaliin

Parahiihdon maailmancupissa oli lauantaina vuorossa sprinttikisat. Ilkka Tuomisto oli Finsteraussa viides, kelkkahiihtäjä Sini Pyy puolestaan urakoi kahdeksannelle sijalle. Kumpikin suomalaisurheilija oli tyytyväisen oloinen kisojen tauottua.

Tuomiston päivä oli nousujohteinen, sillä hän paransi tekemistään erä erältä. Suomalainen oli myös iloinen siitä, että nyt vapaan sprintissä hän pystyi vääntämään tosissaan kärkipään sijoituksista.

“Viidenteen sijaan olen ihan tyytyväinen, vapaan sprintissä pystyin taistelemaan ihan loppusuoralle saakka kärkisijoituksista. Muutamana viime vuonna on ollut vähän heikompaa, ei ole vapaan sprintillä pystynyt tekemään kunnon suorituksia. Nyt oli paluu hyvään kisaan”, Tuomisto pohti.

Karannut mitalisija oli suomalaisurheilijan päivän ainoa negatiiviseksi jäänyt seikka. Kaikkiaan päivän urakka jäi kuitenkin Tuomiston osalta plussan puolelle.

“Aika-ajon osalta olin hyvässä vauhdissa, mutta tuli pieni kompurointi loppusuoralla ja se rokotti. Olin aika-ajon jälkeen vasta yhdeksäs. Semifinaalista nousin finaaliin saakka, hyvä ja tasainen kisa. Tuntui, että erältä jaksoi polkea mäkiä paremmin. Vähimmäistavoite täyttyi, kun olin finaalissa. Napsun verran jäi harmittamaan kun mitalia ei tullut, mutta kaiken kaikkiaan hyvää tekemistä”.

Kisan voiton nappasi Venäjän Vladislav Lekomtsev ennen maanmiestään Rushan Minnegulovia. Tuomiston eteen ehtivät myös kolmannen sijan ottanut Ukrainan Grigori Vovtshinski ja Ranskan Benjamin Daviet.

Yhdysvaltain Oksana Mastersin voittamassa kisassa kahdeksanneksi sivakoinut Sini Pyy oli Tuomiston tapaan hyvillä mielin urakan tauottua.

“Todella kivaa oli tänään, ensimmäistä kertaa ikinä pääsin jatkoon, oli hyvä kisa. Aikaero kärkeen on koko ajan pienempi, varsinkin semifinaalissa pystyin taistelemaan kärjen mukana yllättävänkin hyvin”.

Venäläinen Maria Iovleva oli Mastersin jälkeen kakkonen ja saksalainen Andrea Eskau kolmas.

Kahdeksanneksi sijoittunut kelkkahiihtäjä Pyy tiesi kertoa kisan jälkeen, mitä hänen pitää petrata tulevaisuutta silmällä pitäen.

“Ylämäissä pitää tehdä töitä, niihin panostetaan ensi kesänä”, suomalainen päätti.

Kuvissa suomalaisurheiijat.

Seuraa joukkueita eri kanavissa
Maastohiihto #xcteamfin
Mäkihyppy #sjteamfinland
Yhdistetty #ncteamfinland

Videoita LUMISPORT TV (YouTube) 

Kommentteja ja lyhyitä haastatteluja Soundcloudissa

Kuvassa Sini Pyy.