Uutisen päiväys

25.3.2005← Takaisin

Tyttöjen hiihto oli jälleen Venäjän ja Norjan hallintaa – Noora Virtanen suomalaisista paras

Nuorten MM-kisojen tyttöjen vapaa viisi kilometriä oli Venäjä-Norja –juhlaa. Voitto meni tällä kertaa Venäjälle, kun Natalia Iliana otti kultaa. Kaksoisvoiton varmisti Natalja Kolesnitchenko. Norjan Betty-Ann Nilsen otti kisojen toisen pronssimitalinsa. Noora Virtanen oli parhaana suomalaisena 12:s.

Noora Virtanen pääsi testaamaan voittajan vauhtia, kun tämä starttasi puoli minuuttia suomalaisen perässä ja tavoitti tämän reilun kilometrin hiihdon jälkeen.
- Yritin pysyä perässä, mutta kovin pitkään se ei onnistunut, venäläinen meni kyllä yllättävän kovaa, en pystynyt seuraamaan. Kuitenkin olen tyytyväinen. Tämä meni lähelle kauden parasta hiihtoani. Meno tuntui tänään selvästi helpommalta kuin maanantaina, Virtanen arvioi. Hänen aikaeronsa voittajaan oli lähes minuutti, 56,8 sekuntia. Maanantain takaa-ajokilpailussa Noora Virtanen sijoittui 19:ksi.

Toiseksi parasta suomalaisvauhtia piti Kangasniemen Kalskeen Silja Tarvonen, jonka sijoitus oli 22:s.
- Lähdin pitämään vauhtia alusta asti. Loppua kohti vähän hiipui, mutta mielestäni sain aikaiseksi normaalin hiihdon. Koko matkan hiihdin yksikseni, ei tullut selkiä vastaan eikä takaakaan ketään, sanoi Tarvonen, jolle molemmat hiihtotavat ovat yhtä mieluisia. Mielessä onkin jo lauantain viesti, johon joukkueeseen Tarvonen toivoo pääsevänsä. Molemmat hiihtotavat ja kaikki osuudet kelpaavat.

Tampereen Pyrinnön Ulla Kiili oli 33:s ja kovasti pettynyt hiihtonsa jälkeen.
- En taida kehdata mennä kuluun ensi viikolla, hän kuittasi hiihtonsa ja ihmetteli, minne hiihtovire on SM-hiihtojen jälkeen kadonnut.

Hyvällä mielellä ei ollut myöskään Posion Pyrinnön Emilia Soudunsaari, jonka sijoitus oli 52:s.
- Vasta viimeinen kilometri sujui joten kuten. Ei löytynyt puhtia. Ei voi hiihtoa kehua.

Tyttöjen viiden kilometrin vapaan kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon mahtui vain kaksi Venäjän tai Norjan ulkopuolelta: viidenneksi sijoittunut Ranskan Sophie Fargeas ja kymmenentenä ollut Japanin Chie Marauyama. Venäjän ja Norjan kaikki neljä hiihtäjää mahtuivat näin kärkikymmenikköön.