Uutisen päiväys

3.3.2007← Takaisin

Uskomaton Virpi jännitysnäytelmän sankari

Numerolla yksi hän lähti ja ensimmäisenä hän tuli maaliin. Kaksinkamppailu naisten 30 km:n (p) kultamitalista Norjan Kristin Steiran kanssa kääntyi Virpi Kuitusen voitoksi.

Aino-Kaisa Saarisen kohtalona oli hävitä oma Suomi-Norja –kamppailunsa. Hän oli neljäs Therese Johaugin jälkeen.

Vaikka Virpi Kuitunen kieltää olevansa kisojen kuningatar, sen tittelin me varmasti hänelle annamme, kun espoolaisen kaulassa kiiltää Sapporon tuomisina kolme kultaista ja yksi pronssimitali, ilman selkävaivoja varmasti useampikin. Koko kauden hiihtokuningatar hän on ehdoitta, kun takana on Tour de Skin voitto, nyt MM-mitalit ja maailmancupin kokonaisvoitto on sinettiä vailla.

Kilpailu kääntyi Suomi-Norja kamppailuksi vähän ennen puoliväliä, jolloin norjalaiskaksikko yritti irtiottoa. Siihen pystyi täysin vastaamaan ainoastaan Virpi Kuitunen. Perään ryntäsivät myös Aino-Kaisa Saarinen ja Viron Kristina Smigun. Saarisen lähtiessä rajuun takaa-ajoon, Smigun putosi kyydistä nopeasti. Saarinen joutui näin hiihtämään koko loppumatkan yksin. Norjan vain 18-vuotiaan Johaugin jäätyä kärkikaksikosta Saarisen takaa-ajo oli hurjaa. Ero kaventui kiduttavan hitaasti, eikä hollolainen lopultakaan pystynyt saavuttamaan pikkuista norjalaista, joka eteni hurjalla frekvenssillä ja meno tasatyöntöosuuksilla kaiken aikaa kuin olisi loppusuoralla ollut.

Kärjessä Kuitunen ja Steira etenivät peräkanaa ja välillä rinta-rinnan. Välillä molemmat yrittivät päästä irtiottoon, mutta se onnistui vasta Kuituselta ennen viimeistä laskua. Steira kertoi haastattelussa yrittäneensä tehdä ratkaisun ennen loppua, koska hän tiesi Virpin suksien olevan paremmassa kunnossa ja tunsi tämän sprintteritaidot loppusuoralla.

Maalissa Virpi Kuitusen voittoa seurasi hurja hulabaloo. Kaikki halusivat kommenttia, kuvaa ja haastattelua. Niitä hän hoiteli yhtä suvereenisti kuin hiihtikin. Tunteet nousivat kunnolla pintaan vasta Radio Suomen haastattelussa ja lopullisesti mestarin rynnätessä yleisön joukkoon halaamaan henkilökohtaista valmentajaansa Jarmo Riskiä. Hyvä Virpi!

Lisätietja kisoista ja tulokset. http://www.sapporo2007.com/

Suomen joukkueen kuulumisia täätä.