Uutisen päiväys

17.1.2007← Takaisin

Varis ja Lallukka voittivat MM-tarkkailut Rokualla

Kaisa Varis ja Juha Lallukka voittivat kumpikin selvällä erolla maastohiihtäjien vapaan hiihtotavan MM-tarkkailukilpailut Utajärven Rokualla keskiviikkona.

Varis jätti kympillä toiseksi sijoittuneen Kati Venäläisen 21,4 sekunnin päähän ja Lallukka 15 kilometrillä Tero Similän 24,9 sekunnin päähän. Yllätyksiä ei nähty, vaan kärkipään sijoituksilla nähtiin odotettuja nimiä.

Jo viikonloppuna Jyväskylästä Rokualle harjoittelemaan saapunut Varis oli hiihtoonsa tyytyväinen ja iloitsi siitä, että peruuntuneen Keuruun SM-kilpailun tilalla tällainen tarkkailukilpailu järjestettiin.

”Maastohiihto on ollut lähiaikoina päälaji, kolmeen viikkoon en ole lainkaan ampunut. Kun tällä hetkellä Kontiolahti ja Vuokatti ovat ainoat ampumahiihtopaikat, enkä asu kummassakaan, se vähän rajoittaa”, jyväskyläläinen kertoi painotuksestaan maastohiihdon ja ampumahiihdon välillä.

Varis hiihtää sunnuntaina Valkeakoskella yhdistelmäkilpailun, jossa perinteinen osuus on hänelle ”suuri arvoitus”:

”Hiihdin perinteisellä kilpaa viimeksi viime kaudella Lapinlahden SM-kisoissa (1. tammikuuta). Pikkuisen huolettaa sikäli, että kun katsoin järjestäjien latukarttaa, se ei näyttänyt kovin vaativalta. Tasatyöntö ei ole minulle vahvuus”, Varis tuumi.

Kati Venäläinen piti hiihtoaan normaalikisana. Hän vähän vierasti keskellä viikkoa hiihtokisaan lähtemistä, jonne tuli Kuopiosta yliopisto-opintojen keskeltä.
”Hiihto ei kulkenut vielä helposti, kuten parhaimmillaan. En saanut itsestäni irti kaikkea”, hän totesi.


Kolmanneksi sijoittunut Milla Saari kertoi jaksaneensa hiihtää hyvin, vaikka jaloissa hiukan painoi Keuruun SM-kisojen perinteinen sprintti (viides). Saari olisi kuitenkin toivonut nopeampaa keliä, sillä latu oli hänen makuunsa hiukan nihkeä hiihtää.

Lallukka hakee vielä parempaa vauhtia

Lallukka on harjoitellut etupäässä yksin ja kovaa, mutta viime kauden pilannutta ylikuntoa ei ole riesaksi tullut. Tähtäin on tiukasti MM-kisoissa.
”Vauhdin on kuitenkin vielä parannuttava, jos meinaa pärjätä”, sanoo Lallukka, joka on käynyt kotonaan Kouvolassa lähinnä vain pesemässä pyykkiä harjoitusreissujen välillä.
Lallukan seuraava haaste on viikonvaihteen SM-kisat, jossa hän hakee menestystä Joutsan Pommin viestijoukkueessa.

Tero Similä iloitsi, että pystyi ”perinteisen miehenä” haastamaan vapaan hiihtotavan hiihtäjiä.
”Suksi oli luistava, vaikka oli nihkeä keli. Tällainen keli minulle passaakin hyvin”, hän totesi.

Kolmanneksi sijoittuneen Teemu Kattilakosken valmistautuminen ei ollut parasta mahdollista:
”Olin messuilla esittelijänä pari päivää ja se verotti valmistautumista. Ei ollut hirmu hyvää menoa, kohtuullinen kisa. Kunto edellyttäisi parempaa menestystä.”

-----------------------------------------------------
Tulokset:

Rokua, Utajärvi:

MM-tarkkailukilpailut, vapaa hiihtotapa: 

Naiset, 10 km: 1) Kaisa Varis Ilomantsin U 22.06,4, 2) Kati Venäläinen NoormN 22.27,8, 3) Milla Saari NakkV 22.54,1, 4) Anne Mäkinen TarvasjU 23.27,4, 5) Pirjo Porvari Joutsan P 23.29,2, 6) Riikka Sarasoja Lappeen R 23.29,7.

Miehet, 15 km: 1) Juha Lallukka Joutsan P 33.59,8, 2) Tero Similä Ylivieskan K 34.24,7, 3) Teemu Kattilakoski AlavieskV 34.26,7, 4) Johannes Kohonen TaipalsV 34.32,5, 5) Thomas Ramstedt Pargas IF 34.51,2, 6) Olli Ohtonen Vuokatti STK 34.58,1.


Täydelliset tulokset: http://www.rokuanryhti.fi/