Uutisen päiväys

28.2.2016← Takaisin

Viestijoukkueet ylsivät PM-mitaleille

Nuorten 18-vuotiaiden PM-kilpailut huipentuivat sunnuntaina, jolloin ohjelmassa olivat tyttöjen 3x3 ja poikien 3x5 kilometrin viestit. Tytöissä Suomen ykkösjoukkue otti pronssia ja pojissa kakkosjoukkue hopeaa.

Tyttöjen kolmikko Anita Korva, Sonja Eskelinen ja Emelie Svenlin nappasi hienon kisan päätteeksi siis pronssiset mitalit. Pohjoismaiden mestaruuden vieneelle Norjan ykkösjoukkueelle Suomi taipui 5,8 sekuntia, hopeasta ja Ruotsin kakkosjoukkueesta se jäi puolestaan 1,1 sekuntia.

“Alussa Yhdysvallat, Norja ja minä lähdettiin suurinpiirtein samaa aikaa ja odotin, että joku olisi lähtenyt vetämään. Kumpikaan ei halunnut lähteä vetämään, niin sitten minä vähän himmailin alussa. Huomasin, että ne eivät jaksa tulla eteen. Toisessa mäessä rupesin iskemään ja sain eroa tehtyä”, keskimmäisen osuuden hiihtänyt Sonja Eskelinen kertoi osuudestaan.

Eskelinen jakoi kiitosta kisan jälkeen myös joukkuetovereilleen.

“Emelien ankkuriosuus jännitti. Olin tyytyväinen, että sain tehtyä vähän eroa. Toivoin, että Emelie olisi tullut ensimmäisenä maaliin, mutta hyvin hän silti hiihti”, Eskelinen summasi.

Suomen kakkosjoukkue Sanni Pihl, Josefiina Böök ja Emmi Lämsä oli neljäs jäätyään mitaleista ainoastaan 0,7 sekuntia.

Pojissa Norjan ykköstrio otti kultaa 22,8 sekunnin turvin ennen hopealle hiihtänyttä Suomen kakkosjoukkuetta Juha Nurmi, Lassi Vuorinen ja Verneri Poikonen. Himmeimmät mitalit kuittasi Norjan kakkosmiehistö.

“Vedettiin kovaa matkavauhtia niin kauan, kunnes saatiin Ruotsi kiinni. Vedettiin sen kanssa hyvää letkajenkkaa hetken aikaa, kunnes alkoi näkymään jo Norja aika lähellä. Toisella kierroksella ensimmäisessä mäessä saatiin norjalainen kiinni ja päätin, että hetken aikaa levähdetään peesissä”, Poikonen kertoi kisan ratkaisuhetkistä.

“Suksella menin laskussa ohi, luisti niin hyvin. Norjalainen meinasi tulla lopussa stadionille käännyttäessä ohi”, suomalainen jatkoi.

Suomen ykkösjoukkue Lauri Mannila, Robin Sundsten, Miro Karppanen oli kisojen päätösmatkalla kuudes.

Tulokset:
Tytöt
Pojat

Seuraa joukkuetta eri kanavissa
Facebook
Twitter ja Instagram @xcteamfin

#xcteamfin

Videoita LUMISPORT TV (YouTube) 

Kommentteja ja lyhyitä haastatteluja Soundcloudissa