Uutisen päiväys

8.1.2005← Takaisin

Viro juhli Otepäässä Andrus Veerpalun johdolla

Viron presidentillä Arnold Rüütelillä oli Otepäässä ylpeä tehtävä jakaa miesten 15 kilometrillä voittopalkinto oman maansa Andrus Veerpalulle ja kolmossijan pokaalit toiselle virolaiselle, Jaak Maelle. Väliin kiristi Norjan Frode Estil. Suomalaisista paras oli Tero Similä, joka oli 20:s.

Sateessa ja loskakelissä hiihdettyä miesten perinteistä 15 kilometriä Andrus Veerpalu johti selvästi alusta loppuun runsaan yleisön villisti kannustaessa. Pitkään näytti, että isäntämaahan menee kaksoisvoitto. Lopussa tilanteen hyvin tiennyt Norjan kokenut Frode Estil pystyi kuitenkin kirimään ohi Jaak Maen voittaen tämän 3,1 sekunnilla. Neljänneksi sijoittui Norjan nuori Espen Harald Bjerke ja viides oli maailmancupia johtava Saksan Axel Teichmann.

Suomen miehistä Tero Similä ylti toisen kerran urallaan maailmancupin pisteille ja tähän asti parhaaseen maailmancup-sijoitukseensa. Hän oli 20:s, 2.12,2 voittajalle hävinneenä. Toiseksi paras suomalainen oli Jari Isometsä, joka oli 35:s, 2.48,3 kärkeä jäljessä. Olli Ohtonen oli 33:s, 2.48,3. Juha Morko jäi voittajasta lähes neljä minuuttia ja oli 50:s.

Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan olosuhteet Otepäässä olivat raskaat - puhdas vesikeli.

- Tero Similän sijoitus oli hyvä ja hän pääsi hiihdossa omalle tasolleen. Myöskään kaluston kanssa ei ollut ongelmia, Jylhä arvioi unohtamatta kuitenkaan, että kilpailussa oli selvästi vähemmän osanottajia kuin kauden aikaisemmissa osakilpailuissa.
- Olli Ohtonen ja Jari Isometsä, heistä kumpikaan ei ollut tyytyväinen suoritukseensa. Molemmat valittivat, että hiihto tuntui pahemmalta kuin kertaakaan tällä kaudella. Suksella miehet eivät hävinneet. Esimerkiksi Ohtonen kertoi matkan varrella verranneensa sukseaan mm. Tobias Angererin menoon, eikä eroa juuri ollut. 

Päävalmentaja Reijo Jylhä odottaa mieshiihtäjiltä parempaa kauden tulevista kisoista.

- Meillä on nyt yksittäisiä suorituksia. Nyt vielä tarvittaisiin nappisuorituksia useammalta hiihtäjältä samaan kilpailuun, jotta eteenpäin meno voitaisiin paremmin havaita.

Lisätietoja: http://www.suusaliit.ee/index.php?id=2034

Tulokset: www.fis-ski.com