Uutisen päiväys

3.2.2007← Takaisin

Virpi Kuitunen jälleen mykistävään voittoon

Virpi Kuitunen tukevoitti jälleen johtoaan maastohiihdon maailmancupissa, kun hän hiihti kauden ja uransa toiseen vapaan hiihtotavan normaalimatkan cup-voittoon Sveitsin Davosissa lauantaina.

Kuitunen jätti 10 kilometrin kilpailussa Venäjän Olga Savialovan lopulta 11,9 sekunnin päähän. Norjan Marit Björgen oli kolmas.

Kuitusen johto kokonaiskilpailussa toisena olevaan Björgeniin on nyt 441 pistettä. Kun Tour de Ski lasketaan yhdeksi maailmancupin osakilpailuksi, voitto oli Kuituselle cupissa kauden kuudes. Davos oli Kuituselle voiton paikka myös viime vuonna, sillä hän voitti tuolloin vastaavan matkan perinteisellä hiihtotavalla.

Lauantaina Kuitunen oli 1600 metrin korkeudessa käydyssä kilpailussa kahden kierroksen jälkeen 6,6 kilometrin väliajoissa kolmantena 13,9 sekunnin päässä nopeimmin paikan ohittaneesta Savialovasta. Sen jälkeen kamppailu alkoi vähitellen kääntyä Kuitusen eduksi. 8 kilometrin väliajoissa toiseksi noussut Kuitunen oli 3,9 sekunnin päässä Savialovasta ja maaliin saapuessaan pudotti venäläisen selvällä erolla kakkoseksi.

”Olen vähän yllättynyt, että voitin. Hiihto oli semmoinen perussetti, lähdin kovaa, toisen kierroksen hiihdin hiljaa ja kolmannen kierroksen taas kovaa. Hyvä paketti. Selkä haittasi tänään vähän, mutta oli niin paljon wassu-pätkiä, ettei haitannut pahasti”, Kuitunen kertoi.

Muista suomalaisista Riitta-Liisa Roponen oli 15:s (-1.03,2), cupissa neljäntenä oleva Aino-Kaisa Saarinen 17:s (-1.08,0), Kati Venäläinen 38:s (-2.05,3) ja Pirjo Manninen 45:s (-2.28,5). Roponen oli vielä 8 kilometrin väliajoissa kymmenentenä, mutta menetti asemiaan loppukilometreillä.

”Väsähdin tänään liian aikaisin, siinä vaiheessa kun olisi pitänyt lähteä hiihtämään. Tänään kävi näin, harjoittelu on kyllä mennyt hyvin täällä korkealla koko viikon”, Otepään väliin jättänyt ja muuta joukkuetta aikaisemmin Sveitsiin harjoittelemaan tullut Roponen sanoi.

Maailmancupissa on jäljellä vielä kahdeksan henkilökohtaista osakilpailua. Sunnuntaina Davosissa hiihdetään viestit.

”Täytyy vielä katsoa, hiihdänkö. On vähän sellainen olo, että olen kipeäksi tulossa. Saattaa olla, että otan varman päälle ja en hiihdä, mutta katsotaan nyt”, Kuitunen sanoi.

Tulokset ja cup-tilanteet: www.fis-ski.com