Uutisen päiväys

22.2.2007← Takaisin

Virpi Kuitunen taisteli pronssia

Suomen mitalitili aukesi Sapporossa jo ensimmäisenä kisapäivänä, kun Virpi Kuitunen taisteli sprintissä riemastuttavasti pronssia.


Kuituselle kilpailu oli kirjaimellisesti taistelua, siitä piti huolen aika-ajon jälkeen nuljusta ladusta ärsyyntynyt selkävaiva. Selkävaivasta huolimatta espoolainen puristi tiukassa loppuratkaisussa kolmanneksi Norjan Astrid Jacobsenin ja Slovenian Petra Majdicin jälkeen.
"Aikamoista taistelua. Pää käskee, mutta jalat eivät liiku. Finaaliin laitettiin suksiin lisää pitoa, jolloin pystyi hiihtämään tai oikeastaan juoksemaan. Maalisuoralla uskoin, että pääsen ohi, mutta en päässytkään", Kuitunen kertasi iloisena.

Suomalaisnaisten panos oli vahva, sillä Pirjo Manninen oli B-finaalin paras ja lopputuloksissa seitsemäs, Mona-Liisa Malvalehto puolestaan joutui kanssakilpailijan suksilletulon uhriksi ja se kompurointi jätti hänet 12:nneksi. Aino-Kaisa Saarinen harmitteli, ettei tekniikka ollut kohdillaan.
"Latu oli muussia ja se ei ole mun juttu", Saarinen tuumi ja suuntasi jo hetken pettymystään nieltyään ajatuksia tuleviin kisoihin.

Nuoriso-osasto sprintin B-finaaliin

Saarinen oli sijoitukseltaan päivän huonoin suomalainen, sillä miesten sprinttikilpailussa kaikki ylsivät 14 joukkoon. Lauri Pyykönen jäi lopulta 14:nneksi, vaikka oli viimeiseen puolivälierään asti menossa toisena ns. lucky loserina jatkoon. Pyykösen edelle ehätti nuoriso-osaston Matias Strandvall ja Kalle Lassila. Strandvall pääsi lucky loserina jatkoon ja sijoittui yhdeksänneksi.

Lue tästä maastohiihdon kuulumisia Sapporossa