Uutisen päiväys

7.1.2007← Takaisin

Virpi Kuitunen Tour de Skin valtiatar

Etukäteen hieman pelätty selkävaiva ei kangistanut Virpi Kuitusta, joka hiihti historian ensimmäisen Tour de Skin ykköseksi sunnuntaina Italian Val di Fiemmessä.

Kuitusella oli aikaa pysähtyä ottamaan pieni Suomen lippukin, ennen kuin hän ylitti maaliviivan voittajana.

Vaikka Kuitusen reilun 1,5 minuutin johto kutistuikin päätösosuudella, voitto oli ylivoimainen. Toiseksi noussut Norjan Marit Björgen hävisi 1.17,5 minuuttia ja kolmanneksi noussut Ukrainan Valentina Shevtshenko 1.20,8 minuuttia.

”Olo on onnellinen, kivulias. Selkä tuntui verryttelystä lähtien, mutta sain hiihtää niin rauhassa, että pystyin pitämään kivun aisoissa eikä se äitynyt missään vaiheessa niin pahaksi. Nousun puolivälissä uskalsin luottaa siihen, että uskallan mennä hiljaa. Tämä oli ensimmäinen tavoite tällä kaudella ja nyt on hyvä mieli. Aamulla en ottanut lääkettä (selkävaivaan) kun en tiennyt, mitä se tekee lihaksille, kun en ole sitä ennen ottanut ennen kisaa. Maailmancupin kokonaiskilpailun voitto on ollut unelma, joten pisteet tulivat tarpeeseen ja auttavat loppukautta”, Kuitunen sanoi.

Toisena etapille lähtenyt Aino-Kaisa Saarinen oli neljäs vain sekunnin Shevtshenkolle hävinneenä.
”Oli yksi raskammista viikoista, mitä on ollut. Kaikki voimat jäivät tuohon mäkeen. Mäki oli ihan hirveä, jyrkissä ei pystynyt hiihtämään. En pystynyt parempaan, voimat riittivät tuohon. Ainahan neljäs sija harmittaa.”

Riitta-Liisa Roponen oli kuuden kilpailun kiertueella 13:s ja Pirjo Manninen 22:s.
"Maaliin päästyäni ensimmäinen ajatus oli ”voittiko Virpi?”. Ylämäen aikana en oikein ajatellut mitään, yritin vain katsoa ylöspäin ja ajattelin että ”ei se lopu, ei se lopu”. Sinällään harmittaa, kun olin asettanut tavoitteekseni olla kymmenen joukossa", Roponen tuumi.