Uutisen päiväys

6.1.2007← Takaisin

Virpi Kuitunen tukevassa johdossa päätösosakilpailuun

Virpi Kuitunen ja Aino-Kaisa Saarinen ottivat kaksoisvoiton Tour de Skin toiseksi viimeisessä osakilpailussa Val di Fiemmessä. Kuitunen lähtee päätösosakilpailuun 1.39,5 ennen kakkoseksi noussutta Saarista.

Kuitunen karkasi Aino-Kaisa Saarisen kanssa 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa muulta joukolta jo kilometrin jälkeen, karisti Saarisen kolmannella 3,75 kilometrin kierroksella ja lykki lopulta maaliin 37,1 sekuntia ennen joukkuetoveriaan.

”Taktiikkana oli hiihtää niin rennosti kuin mahdollista. En uskonut, että tulee tuollainen ero. Vaikka lihaksistossa oli hyvä olo, en etukäteen tiennyt, mitä odottaa. Ajattelin yrittää kahta viimeistä kirimaalia. Viimeisellä kierroksella aloin ajatella jo huomistakin (päätösetappia). Selässä tuntui vähän kipua koko kilpailun ajan, joten ajattelin, ettei viitsi ärsyttää sitä”, Kuitunen sanoi.

Saarinen nousi kokonaiskilpailussa toiseksi, sillä kolmantena oleva Norjan Marit Björgen jäi lauantaina kilpailun kolmantena Saarisellekin lähes puoli minuuttia.
”Ajattelin, että pysyn kärkiryhmässä ja roikun siinä niin pitkään kuin pystyn. Pari kiekkaa pystyin. Olen tyytyväinen, kaiken puristin kropasta mitä irti sain. Tänään taas aurinko hymyili. Nyt pitää palautua ja keskittyä huomiseen ja saada siellä tehdyksi oma hyvä hiihto. Pitää olla tarkkana, ettei missään vaiheessa mene liian tiukoille, ettei simahda”, Saarinen sanoi.

Muista suomalaisista Riitta-Liisa Roponen oli 13:s (-1.52,9) ja Pirjo Manninen 14:s (-1.56,4). Roponen on nyt Tour de Skissä 13:s (-4.19,5 Kuitusesta), Manninen 20:s (-5.52,0).

”Olihan se sitä roikkumista mitä pitikin. Sillä tavalla kyllä harmittaa, että oli tarjolla ryhmässä hiihtoa enemmänkin, mutta en pysynyt muiden perässä ja harmittavasti jäi peesistä. Huomista en ole vielä ajatellut, sen tiedän, että olen numero 13-kovaa pitää hiihtää. En ole käynyt katsomassa sitä mäkeä (Alpe Cermis) kuin siellä mäen alla, kuulin vain, että paha se on”, Roponen sanoi.