Uutisen päiväys

10.3.2007← Takaisin

Virpi Kuitunen varmisti maailmancupin kokonaisvoiton

Vuosikymmenet ehtivät vaihtua, ennen kuin Marjo Matikaisen jälkeen seuraava suomalaishiihtäjä pystyi voittamaan maailmancupin kokonaiskilpailun. Virpi Kuitunen sinetöi kokonaisvoiton Lahdessa lauantaina.


Voitto varmistui, kun Kuitunen hiihti vapaan hiihtotavan sprintin ykköseksi. Suomalaismenestyksen täydensi Riitta-Liisa Roponen, joka otti uransa ensimmäisen sprintin palkintopallisijan.

Mainiosti urakastaan selvisi myös Aino-Kaisa Saarinen, joka jäi täpärästi A-finaalista ja lopulta ylsi yhdeksänneksi. Neljäntenä suomalaisnaisena jatkoon pääsi myös hyvin onnistunut Milla Saari (30:s), joka harvoin sprinttejä hiihtävänä ei ole aiemmin päässyt cupin sprintissä karsinnasta jatkoon.

Kuitusta ennen maailmancupin ovat suomalaishiihtäjistä voittaneet Marja-Liisa Hämäläinen ja Marjo Matikainen. Kolmesti cupin voittanut Matikainen voitti cupin viimeksi 1987-88. Lauantaina Kuitunen ei vielä tuoreeltaan ollut täysin varma cup-voiton varmistumisesta, mutta lopulta asia saatiin vahvistettua.

”Ihan kivalta tuntuu. Ei ole varmaan parempaa paikkaa varmistaa se kuin kotiyleisön edessä. Yleisö oli aivan mieletön, mahtava päivä. Sitten kun urheilijat esiteltiin ja yleisö ”räjähti” huutamaan, ei väsymyksestä ollut tietoa”, Kuitunen kehui.

Nimmarikortit tekivät kauppansa ja valokuvissa poseeramista riitti, kun mestari puikkelehti palkintojenjaosta pressitilaisuuteen ja edelleen takaisin huoltokopeille. Kuituselle sprinttien voittaminenkin on tuttua puuhaa, mutta Roposelle palkintopallisija oli vasta uran kolmas. Sprintteriksi hän ei tuoreeltaan luvannut siirtyä.

”Olen kakkossijasta niin yllättynyt kuin voi olla! Sukset pelasivat tänään niin hyvin, että melkeinpä koko lenkin pystyin hymyssä suin hiihtämään ja luottamaan loppulaskuun”, Roponen iloitsi ja kiitteli Kuitusen tavoin yleisöä.

Sunnuntaina ohjelmassa on Kuituselle erityisen mieluinen matka, kun vuorossa on kymppi perinteisellä.

Lisätietoja kisoista http://www.lahtiskigames.com/ ja tulokset http://www.fis-ski.com/