Uutisen päiväys

18.10.2018← Takaisin

Vuokatin Suomen Cup avaa kaikkien aikojen hiihtokauden – monia mielenkiintoisia uudistuksia

Ensi viikolla käynnistyvä maastohiihdon Suomen Cup on saanut yhden uuden järjestäjäpaikkakunnan ja kaksi uutta yhteistyökumppania. Lisäksi kautta maustavat ensimmäiset arki-iltoina järjestettävät kilpailut ja ennen kaikkea lukuisat mielenkiintoiset käänteet tiimipuolella.

Tv-katsojille Suomen Cupin kilpailut näkyvät jälleen Ylen avoimilla kanavilla, joilla tänä vuonna nautitaan myös maailmancupista sekä tuttuun tapaan MM-kilpailuista. Vuokatista alkaakin lähes puoli vuotta kestävä kaikkien aikojen maastohiihtokausi myös tv:n kautta tapahtumia seuraaville.

–  Todella positiivinen fiilis. Parin viime vuoden hieno kansainvälinen menestys taustalla ja kaikkien aikojen maastohiihtokausi edessä. Yhteistyökumppanien osalta kiinnostus Suomen Cupia kohtaan on säilynyt suurena, ja toivotan ilolla tervetulleeksi huippubrändit Pirellin ja Hikokin (ennen Hitachi), Suomen Cup -kilpailusarjan johtaja Hannu Koivusalo sanoo.

Vuokatin avausviikonlopun jälkeen 10. –11. marraskuuta kilpaillaan Rovaniemellä, jonka jälkeen Suomen Cup jatkuu tammikuussa Vantaalla. Vantaalla kilpaillaan kilpailusarjan historiassa ensimmäistä kertaa tiistai- ja keskiviikkoiltana (15. –16. tammikuuta). Kausi huipennetaan arvokisaputkeen, kun vielä ennen Seefeldin MM-hiihtoja SM-mitaleista kilpaillaan Imatralla (1. –3. helmikuuta) ja loppukaudella mitalijahtia jatketaan Äänekoskella (29. –31. maaliskuuta) sekä Ylitorniolla. Ylitorniolla ohjelmassa on 7. huhtikuuta 30/50 kilometrin SM-kilpailut sekä 6. huhtikuuta viestikauden päätös.

– Äänekoski järjesti jokin aika sitten hienot nuorten SM-kisat ja on hienoa saada uusi kisajärjestäjä sekä myös Keski-Suomi mukaan kiertueelle. Äänekosken asenne on vakuuttanut minut, ja uskon vahvasti hienoihin kevätkisoihin Äänekoskella, Koivusalo sanoo.

Vahvistuneet Puijon Hiihtoseura ja SkiTeam 105 tuovat alueilleen positiivista pöhinää

Seurojen osalta keväällä mielenkiintoa herätti erityisesti Puijon Hiihtoseura, jonne Kuopiossa pitkään asunut Iivo Niskanen siirtyi. Niskasen lisäksi seuraan vaihtoivat muun muassa Perttu Hyvärinen ja Lauri Gummerus, ja kun seurasta ennestään löytyy muun muassa Ilkka Herola, on kasassa mielenkiintoinen ryhmä viestejä ajatellen. Puijon Hiihtoseuran vastuuvalmentaja Mika Venäläinen on mielissään kuopiolaiseen hiihtoon tulleesta positiivisesta pöhinästä.

– Sen huomaa parhaiten yhteisharjoituksiin osallistujamäärien lisääntymisellä, kommentoinnit ja kyselyt kadunkulkijoilta ja taustatyöntekijöiden innostumisesta. Iivo on pari kertaa kesän aikana osallistunut harjoituksiin ja se on lisännyt intoa nuorten keskuudessa huimasti, Venäläinen sanoo.

Niskasen debyytti PHS:n väreissä ei ole vielä Vuokatissa, joten avausviikonlopun viestitavoite on maltillinen.

– Iivon vielä leireillessä ja muiden ja omienkaan kuntoa tietämättä sijoitustavoite on kuuden sakkiin, Venäläinen sanoo.

 

Raisiolainen maastohiihdon erikoisseura SkiTeam 105 on yksi viime vuodesta vahvistuneita tiimejä. Kun seuran väreihin siirtyivät maajoukkuehiihtäjä Lauri Vuorinen sekä nuorten maajoukkueeseen kuuluvat veljekset Onni ja Leo Rantahalvari, tuli SkiTeam 105:stä entistäkin mielenkiintoisempi ryhmä Suomen Cupin viesteihin.

– Pääsemme avaukseen kahdella kovalla joukkueella, Vantaalla tavoitteena saada kolmekin joukkuetta jalkeille. Toivottavasti väki pysyy terveenä ja ehjänä. Viime vuoden avauksen kahdeksatta sijaa pitää lähteä parantamaan, seuran puheenjohtaja Ossi Hakanen sanoo.

SkiTeam 105:ssä on tällä hetkellä noin kolmisenkymmentä hiihtäjää. Seuraa kasvatetaan Hakasen mukaan maltilla, mutta naisten joukkue on tavoitteena saada jalkeille lähivuosina.

(Jutun kuvituskuvat Vuokatin ensilumenladulta 18.10.)

Suomen Cupin ohjelma:

Vuokatti 27. – 28.10.2018
Lauantai: Sprintti (V)
Sunnuntai: Viesti N 3x4 km, M 3x6 km (P)

Rovaniemi 10. – 11.11.2018   
Lauantai: N 10km (P), M 15km (P)
Sunnuntai: Sprintti (P)                                                                                                

Vantaa 15. – 16.1.2019
Tiistai: N 5km, M 10km (V)
Keskiviikko: Viestit N 3x5km, M 3x7,5km (V)

Imatra 1.– 3.2.2019 SM-kilpailut
Perjantai: N 10km, M 15 km (P, väliaikalähtö)
Lauantai: Viestit N 3x5km (1P+2V), M 4x10km (2P+2V)
Sunnuntai: Sprintti

Äänekoski  29. – 31.3.2019 SM-kilpailut
Perjantai: Parisprintti (P)
Lauantai: N 10km, M 15 km (V)
Sunnuntai: N 10km, M 15 km (P), takaa-ajo                     

Ylitornio  6. – 7.4.2019        
Lauantai: N 3x5 km, M 3x7,5 km (V)
Sunnuntai: N 30 km, M 50km (V, väliaikalähtö)  SM-kilpailu