Uutisen päiväys

16.1.2019← Takaisin

Vuokatti Ski Team Kainuu ja Jämin Jänne juhlivat viestivoittoja Vantaalla

Vuokatti Ski Team Kainuu vei naisten ja Jämin Jänne miesten viestin voiton Vantaalla. Naisten voittajakolmikko oli Eveliina Piippo, Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä, miesten Markus Vuorela, Antti Ojansivu ja Ristomatti Hakola.

Vuokatti Ski Team Kainuun ykkössijan pohjusti Piippo vahvalla avausosuudellaan, jolta hän saapui vaihtoon ykkösenä. Nissinen piti joukkueen kakkosena ja Lylynperä nousi ankkuriosuudella jälleen kärkeen ja piti haastajat takanaan loppuun asti. Ikaalisten Urheilijat nousi toiseksi 15,4 sekuntia hävinneenä, Kainuun Hiihtoseura oli kolmas.

– Yritin vaan pitää eron Ikaalisiin mahdollisimman isona, ettei ainakaan tultaisi maalisuoralle samaan aikaan. Viimeisessä nousussa tiesin, että ero on vielä riittävän iso. Pystyin aika maltillisesti viimeisen laskun ottamaan. Tytöt hoiti riittävän eron, Lylynperä summaili ratkaisuja.

Miesten viestissä voitosta käytiin loppukiritaisto, jossa Jämin Jänteen Ristomatti Hakola ehti maaliin 0,7 sekuntia ennen Puijon Hiihtoseuran ankkuria Iivo Niskasta. Pohti Ski Team oli kolmas.

– Miesvartioinnilla lähdettiin: jokainen ottaa oman miehensä ja pitää sen takana, Hakola tiivisti joukkueen taktiikan.

– Minulle on aina parempi, mitä lyhyempi kiri Iivoa vastaan. Ajattelin, että mennään ihan loppusuoralle asti. Ajattelin, että jos ei se (Niskanen) takasuoralla tule ohi, ei se sitten enää ohi tule, Hakola sanoi.

Tulokset ja cup-tilanteet

Voittajajoukkueiden videohaastattelut Facebookissa:

Jämin Jänne

Vuokatti Ski Team Kainuu

Kommentteja Soundcloudissa:

Katariina Lonka

Anita Korva

Joel Ikonen

Lauri Gummerus