Uutisen päiväys

20.1.2007← Takaisin

Vuokatti Ski Team Kainuu odotetusti miesten viestin Suomen mestari

  Miesten 4x10 km:n Suomen mestaruuden vei Valkeakoskella selvästi Vuokatti Ski Team Kainuu. Hopealle kiri Kiteen Urheilijat ja pronssille Lapuan Virkiä.

  Viime viikonloppuna yhdessä Sami Jauhojärven kanssa Vuokatti Ski Team Kainuulle parisprintin kultaa hiihtänyt Martti Jylhä oli joukkueen aloittaja Valkeakosken SM-viesteissä. Perinteisellä hiihdetyllä osuudella Jylhän suksi kulki mainiosti ja nuorukainen olikin hiihtoonsa tyytyväinen.
  - Viimeisellä kierroksella odottelin, että joku teiksi irtioton, mutta sellaista ei tullut. Olli-Pekka Tolvasella (Joensuun Kataja 1 - kilpailun viides) oli hiukan parempi suksi ja hän kerkisi edelle, myhäili Martti Jylhä tyytyväisenä ja kielsi vetämästä kahden viestikullan perusteella liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä tasostaan miesten sarjassa. Nuoren miehen päätavoitteena ovat alle 23-vuotiaiden MM-hiihdot, jotka on määrä pitää Italian Tarvisiossa parin viikon päästä. Lopullinen päätös niiden kisojen mahdollisesta siirtämisestä tehdään tulevana maanantaina.
  Kakkososuuden hiihtäjän Olli Ohtosen hiihto ei sujunut odotusten mukaisesti. Hän toi viestin vaihtoon kuudentena 1.11,9 kärjen perässä. Kisan jälkeen mies suomi itseään.
  - Se oli kardinaalimunaus. Onneksi joukkue on niin kovatasoinen, että se kestää yhden tällaisen esityksen.
  Syytä tasoaan huonompaan suoritukseen Ohtonen ei osannut arvioida. Osatekijänä saattoi olla viikko sitten sairastettu flunssa.
  Kolmannella osuudella Vuokatin viestiä vei Alexander Schwarz, joka edelleen voittajahaastattelussa käyttää mieluummin englannin kieltä.
  - Hiihto oli helppoa ja suksi kunnossa, oli yhteenveto osuuden nopeimman ajan hiihtäneeltä Schwarzilta. Hän nosti Vuokatin jälleen kärjen tuntumaan ja lähetti ankkuri Sami Jauhojärven matkaan vain 8,6 sekuntia kärjen perässä.
  Tänä talvena Suomen kiistattomaksi ykköshiihtäjäksi nousseelta Sami Jauhojärveltä ei pitkään kestänyt kärkipaikan ottaminen ja sen jälkeen mies hiihti leppoisasti ja saikin päästää osuusajoissa kisassa neljänneksi hiihtäneen Joutsan Pommin ankkurin Juha Lallukan edelleen.
  - Toisella kierroksella piti vähän kiristää, että sain pojat jäämään. Sen jälkeen se oli sellaista viidenkympin matkavauhtia, Jauhojärvi tuumasi ja sanoi viikonlopun ensimmäisen tavoitteen täyttyneen. Tarkoituksena on palata korkeimmalle palkintopallille sunnuntaina, kun Valkeakoskella hiihdetään takaa-ajo.

  Kakkossijasta kirikamppailu

  Sami Jauhojärven mentyä menojaan, nähtiin hänen takanaan jännittävä viestikamppailu, joka ratkesi vasta maalisuoralla Kiteen Urheilijoiden ja Markus Pörstin eduksi. Timo Antilan ankkuroima viime vuoden voittaja, Lapuan Virkiä, sai nyt tyytyä pronssimitaliin.
  Porsti ja Antila etenivät koko matkan tasajalkaa, "veljeksillä" vielä molemmilla samanlainen hiihtopuku.
  - Eka kertaa sain ankkurina kiri irtosi, kiitteli Pörsti, ja myönsi hiihdon sujuneen mukavasti "tällaiselta hiihtoa harrastavalta opiskelijalta".
  Kiteen Urheilijoiden hopean alustajina olivat Timo Toppari, joka arvioi hiihtoaan tukkoiseksi, vaikka toikin joukkueensa vaihtoon kolmantena. Huiman hiihdon teki toisen osuuden Ville Nousiainen, joka jaloissa ei Tour de Ski enää tuntunut painavan. Hän nosti osuuden nopeimpana Kiteen kärkeen ja lähetti Jorma Ojasalon matkaan 11,5 sekuntia ennen silloin toisena ollutta Vantaan Hiihtoseuraa.
  Ojasalo kiitteli, että pääsi rauhassa lähtemään ja mies piti paikkansa vaihtoon asti.

  Kolmanneksi hiihtäneen Lapuan Virkiän joukkueessa hiihtivät kokeneet Karri Hietamäki, Kuisma Taipale, Jari Kalliokoski ja Timo Antila.
  Lapuan viesti lähti matkaan vaisuhkosti, kun Karri Hietamäki toi joukkueensa vaihtoon yhdeksäntenä. Mies arvioikin kisan jälkeen olevansa "se meidän joukkueen petturi". Kuisma Taipale sen sijaan oli hyvässä vireessä.
  - Selkiä oli edellä, mutta sain inspiraatiota kun sain jätkiä kiinni, hän tuumi tuotuaan Virkiän vaihtoon viidentenä. Jari Kalliokoski "nousi tosi hyvin" ja paransi kaksi sijaa ja kiritaistelun jälkeen pronssista tulikin Lapuan Virkiän väri tällä kertaa.