Uutisen päiväys

7.10.2016← Takaisin

Äänekosken uudet ladut saivat hyväksynnän

  "Hyvä nämä ovat, ja toivottavasti hyvät kisatkin saatte", Äänekosken SM-laduilla maastotarkastuksen suorittanut Jussi Prykäri toteaa.

  Prykäri on Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) nimeämä virallinen homologoija, joka hyväksyi sekä uuden sprinttiladun että vitosen kilpaladun. Kansainvälinen sertifikaatti on nyt ensimmäistä kertaa tulossa Liikuntapuiston laduille, ja jatkossa Äänekoskella saatetaan hiihtää vaikkapa Scandinavia Cupin kisoja. Keski-Suomesta homologoituja ratoja löytyy Jyväskylästä, Keuruulta ja nyt siis Äänekoskelta.

  Ensi tammikuun koitos ovat kuitenkin nuorten SM-hiihdot, joissa hiihdetään perinteisen sprintti ja vapaan normaalimatkat.

  Kokonaisuutena tuleva kilpailukeskus saa Prykäriltä kehuja, sillä se on tiivis kokonaisuus. Luiston testauskin onnistuu pulkkamäen kohdalla yleisön silmien edessä.

  "Yleensä yleisölle ei ole tarjota mitään ennen kisaa", Prykäri toteaa.

  Kiitosta saa myös etenkin sprinttibaanan leveys. Latupohjat todettiin myös hyvin tehdyiksi ja tasatuiksi, jolloin niiden lumetus on helppoa. Maalisuorakin on tarpeeksi pitkä ja työläs loppukirikamppailuja ajatellen. Uudet latupohjat kaivoi ja tasasi Markku Saukko, joka tunnetaan myös Huutokauppakeisarin hoviapurina. Markku on osaa paitsi korjata kaikenlaista, tehdä myös ensiluokkaista latupohjaa kaivurilla.

  Ainoa hankaluus ratojen suunnittelussa oli maaston loivapiirteisyys. Kokonaisnousua on toki saatu vaadittavat määrät, ja muutkin vaatimukset täyttyvät. Pitkien laskujen jälkeen on pyritty tekemään mahdollisimman tiukat kurvit, joissa vauhdit tyssäävät tehokkaasti ennen nousuja.

  "Pahoin pelkään, että ne osa pojista tämänkin tasurilla työntää, Prykäri pohtii tennishallin takana nousevassa mäessä. Ei varmaan sprintin kaikkia neljää lähtöä, mutta osan."