Uutisen päiväys

22.3.2004← Takaisin

Freestylen Eurooppa-cupin finaalit lasketaan Sallassa

Freestylen Eurooppa-cup siirtyi Rukalta Sallaan kilpailemaan viimeisistä cupin osakilpailupisteistä. Sallan finaaleissa lasketaan Ski Crossin, kumpareiden ja parikumpareiden osakilpailut. Finaalit aloitetaan tiistaina Ski Crossilla, jossa suomalaispanos on etenkin naisten puolella kova.

- Rukan voittoa juhlin sillä, että tulin Sallaan harjoittelemaan, kauden toisen Eurooppa-cupin voittonsa sunnuntaina ottanut Jenni Kilpinen kertoi.
- Ja halu menestyä on edelleen kova. Voittoa lähdetään taas hakemaan.
Kilpinen on Rukan ja Ranskan Auronin osakilpailujen voitoillaan ottanut tukevan johtoaseman cupin kokonaiskisassa. Jyväskyläläinen johtaa toisena olevaa Ranskan Meryl Boulangeata 40 pisteellä ja voi täten varmistaa voittonsa sijoittumalla finaalissa kolmanneksi.
Myös naisten joukkueen kahdella muulla edustajalla, Pia Käyhköllä ja Anu Pesosella on mahdollisuudet kohentaa asemiaan kokonaiscupissa aina mitalisijoille asti, sillä aivan heidän edellään olevat laskijat eivät mukana Sallassa.
Miesten puolella suomalaisista parhaimmassa asemissa kärkikamppailuun on kahdeksannella sijalla majaileva Anssi Jokinen. Onnistuessaan myös Tuomas Karhumäki, Juha Haukkala, Juhana Koivisto ja Petri Ruotsalainen voivat nostaa asemiaan. Tiukimmin kokonaiscupin voitosta taistelevat kuitenkin jo Rukalla juhlinut Itävallan Markus Wittner ja toiseksi sijoittunut Italian Massimiliano Iezza.
- Finaalissa jatketaan voittoputkea, Wittner vakuutti arvioiden kisan kovimpia kilpailijoitaan:
- Meillä on kolmen laskijan kova joukkue Itävallasta, mutta erityisesti italialaiset laittavat kampoihin.
Maiden välisessä cupissa kuudennella tilalla olevalla Suomella tilaisuus nousta ylöspäin hyvillä sijoituksilla. Finaaleista pois jäänyt Tshekin joukkue on 290 pisteen päässä, ja neljännellä sijalla oleva Italia on 293 pistettä Suomea edellä.
Suomen joukkueen valmentaja Toni Ollikka ei ole halunnut laskeskella kokonaiscupin pisteitä, mutta hän odottaa suojateiltaan hyvää menestystä.
- Miehissä pitäisi saada yksi laskija finaaliin eli neljän parhaan joukkoon ja kahdeksan parhaan joukkoon vielä pari laskijaa lisää.
Rukalla naiset nappasivat sijat 1, 3 ja 4, joten vastaavanlainen menestys Sallassa olisi varsin hyvä päätös kansainväliselle kaudelle.
- Ja mielellään vielä kolmoisvoitto, Ollikka totesi.
Sallan Ski Cross -rataa helpotettiin vielä kilpailua edeltävänä päivänä, joten maanantaipäivän toiset harjoitukset peruttiin. Ollikan mukaan tämä ei kuitenkaan vaikuttanut joukkueen kilpailuun valmistautumiseen.
- Radasta tehtiin muutoksilla laskettavampi, joten harjoitusten peruuttaminen oli suorastaan hyvä asia, hän vakuutti.