Uutisen päiväys

14.3.2010← Takaisin

Holmenkollenin sprintit isäntien juhlaa - kolme suomalaista välierissä

Norjalaiset Anders Glöersen ja Marit Björgen juhlivat Holmenkollenin vapaan hiihtotavan sprinttikilpailujen voittajina kotiyleisönsä edessä. Suomalaisista Lasse Paakkonen (8:s), Martti Jylhä (12:s) ja Riikka Sarasoja (10:s) ylsivät välieriin.
Lasse Paakkonen oli miesten karsinnan seitsemänneksi nopein. Puolivälierässä Paakkonen joutui tiukemmalla ja selvitti tiensä jatkoon aikavertailulla. Välierässä Paakkosen vauhti riitti neljänteen sijaan.

- Hyvä päivä ja uran paras maailmancupin sijoitus. Puolivälierässä sauvan kahva murtui viimeisessä nousussa ja luulin jo, että tähänkö homma kaatui. Onneksi sain puristettua sauvaa ja aika riitti jatkoon. Rata on meikäläisen makuun, Paakkonen sanoi tyytyväisenä.

Martti Jylhä puristi puolivälierässään hienosti kakkoseksi ja selvitti tiensä suoraan välieriin. Välierässään Jylhä jäi kuudenneksi.

- Kauden paras sijoitus, vaikka muuten oli aika huono päivä. Keuhkot oli riekaleina, mutta onneksi vauhti oli sopivaa puolivälierässä. Sauvoitta luistelulla pääsin hyvään vauhtiin. Rata sopii itselle hyvin, vaikka raskas se kyllä on, Jylhä sanoi.

Matias Strandvallin sijoitus oli 21:s. Kalle Lassila (45:s), Sami Jauhojärvi (56:s) ja Jesse Väänänen (70:s) karsiutuivat.

Riikka Sarasoja kiri vahvasti puolivälierässään loppusuoraa ja selvitti tiensä välieriin aikavertailun kautta. Välierässä Sarasoja tuli jälleen vahvasti loppua ja sijoittui erän viidenneksi.

Naisista puolivälieriin ylsivät Virpi Kuitunen (23:s), Riitta-Liisa Roponen (24:s) ja Kirsi Perälä (28:s). Aino-Kaisa Saarinen (34:s) ja Pirjo Muranen (39:s) karsiutuivat.


Tulokset: www.fis-ski.com