Uutisen päiväys

21.3.2004← Takaisin

Jenni Kilpinen Ski Crossin Eurooppa-cupin voittoon

Jenni Kilpinen nappasi kauden toisen osakilpailuvoittonsa, kun Rukalla laskettiin kauden toiseksi viimeinen Eurooppa-cupin kilpailu. Naisten finaali laskettiin muutenkin suomalaiskomennossa sillä toiseksi sijoittuneen Ranskan Meryl Boulangeat’n jälkeen kolmannen sijan nappasi Anu Pesonen ja neljännen tilan Pia Käyhkö.

- Taktiikkanani oli, että pidän mahdollisimman tiukat ajolinjat, ettei kukaan pääse sisäkurveissa ohi, Kilpinen kertoi maalissa.
Radan loppupuolella kärkeen kiilannut Kilpinen voitti lopulta varsin selvästi. Boulangeat, Pesonen ja radan keskivaiheella kaatunut Käyhkö saivat ratkoa heikommat sijat keskenään. Alppihiihtoa ykköslajinaan laskevat Pesonen ja Käyhkö olivat varsin innostuneita uudesta lajikokeilustaan.
- Oli ainakin hauskaa, Käyhkö vakuutti.
- Tiesin, että startti on heikoin kohtani ja se menikin huonosti. Sen jälkeen kompastuin Anuun ja kaaduin. Sen verran jäi hampaan koloon, että ensi viikon Sallan finaaleissa näytän!
Pesonen oli tyytyväinen kolmanteen sijaansa ja siihen, että hän pystyi pysymään tavoitteessaan: selviämään mukeltamatta maaliin.
- Semifinaaleista sain sopivasti adrenaliinia, kun onnistuin nappaamaan yhden hyvän päänahan, Pesonen pohti.
Maailman- ja Eurooppa-cupia ainoana naisedustajana kiertänyt Kilpinen ottaisi Käyhkön ja Pesosen useamminkin mukaan Ski Cross –kisoihin.
- He olivat hyviä kirittäjiä ja haastavat minut varsin tasavertaisesti, jyväskyläläinen totesi. 

Miehet lievä pettymys

Miesten kilpailun voitto meni Itävaltaan ja Markus Wittnerille. Italian kaksikko Massimiliano Iezzaja Karl Heinz Molling jakoivat seuraavat sijat. Wittnerin taktiikkana oli olla aina erien nopein, jolloin hän saisi valita lähtöporttinsa, mutta tässä taktiikassa hän ei onnistunut täysin.
- Olisin halunnut finaalissa startata oikeasta portista, mutta jouduin tyytymään vasempaan. Epäonnistuin startissa täysin ja jäin viimeiseksi. Päätin sen jälkeen ottaa riskin ja se onnistui, Wittner analysoi suoritustaan.
Suomalaisilla oli kisassa yhdeksän miehen joukkue, mutta finaalipaikka jäi kuitenkin vain haaveeksi. Parhaiten onnistui B-finaalin voittanut Juha Haukkala, joka oli näin ollen viides.
- Kovia äijiä siellä oli liikkeellä, joten olen tyytyväinen tulokseeni. Välierissä epäonnistuin startissa ja jäin siksi viimeiseksi. Viimeisessä laskussa oli kuitenkin kaikkein parasta vauhtiani, Haukkala vakuutti.
Ski Cross –joukkueen valmentaja Toni Ollikka myönsi odottaneensa miesten joukkueelta enemmän, mutta naisten panokseen hän saattoi olla tyytyväinen.
- Miehissä olisin odottanut, että edes yksi, miksei kaksikin laskijaa olisi ollut finaalissa. Naisten panos oli loistava, vaikka tietenkin kolmoisvoittokin olisi voinut olla mahdollista, hän naurahti.
- Tämä oli erittäin hyvä esikisa ensi vuoden MM-kilpailuja varten. Nyt olemme paljon viisaampia.