Uutisen päiväys

24.2.2004← Takaisin

Levin maailmancupin joukkue selvillä

Levin alppihiihdon maailmancupin osakilpailuun osallistuvan Suomen joukkueen kokoonpano lyötiin lukkoon maanantaina Eurooppa-cupin kilpailun jälkeen. Suomen joukkueessa laskevat tutut nimet: Tanja Poutiainen ja Henna Raita.

Marika Ollikka oli Eurooppa-cupin joukkueesta lähimpänä edustuspaikkaa, mutta naisten joukkueen päävalmentaja Michael Bont päätti toisin. Ollikka on tällä hetkellä Eurooppa-cupissa sijalla 31, joten hän on lähellä tärkeää 30 parhaan joukkoon pääsyä.
- Marika on hyvässä asemassa Eurooppa-cupissa, joten hänen täytyy keskittyä siihen. Hän laskee siis Levin kilpailujen aikaan Eurooppa-cupia Itävallan St. Sebastianissa, Bont kertoo.
Muiden suomalaislaskijoiden mukaan ottamista Bont ei harkinnut, sillä hänestä nuorille laskijoille ei ole hyötyä kilpailusta, jossa erot kärkeen kasvavat ylettömän suuriksi.
- Nuorimmat laskijat eivät ole laskeneet edes Eurooppa-cupissa 30 parhaan joukkoon, miten he menestyisivät siis maailmancupissa? päävalmentaja pohtii.
Poutiainen ja Raita saapuvat Leville vasta torstai-iltana, sillä he valmistautuvat Suomen ensimmäiseen alppihiihdon maailmancupiin rauhassa Rovaniemellä. Myöhäinen siirtyminen kisapaikalle oli myös päävalmentajan toivomus.
- On kaikista parasta, että maailmancupia jatkuvasti kiertävät urheilijat saavat valmistautua kotikisaansa kotimaisemissaan, nukkua omassa vuoteessaan ja olla omissa oloissaan.
Odotukset kotikisoja varten ovat suomalaisleirissä korkealla, ja erityisesti Tanja Poutiaiselta odotetaan kauden ensimmäistä palkintopallisijoitusta.
- Koko kausi huomioon ottaen sijoitus kymmenen parhaan joukkoon on Tanjalle realistinen. Hän on tällä hetkellä seitsemäntenä pujottelucupissa, joten mitä tahansa voi tapahtua, Bont arvioi.
Henna Raita on hakenut kilpailuvarmuutta muun muassa Eurooppa-cupin kilpailuista. Hän sijoittui muun muassa viimeisimmässä pujotteluosakilpailussa Slovakian Krompachyssa neljänneksi ja aikaisemmin Slovenian Roglassa hän laski kolmanneksi.
- Henna ei ole vielä näyttänyt parasta osaamistaan, mutta hän on laskenut hyvin Eurooppa-cupissa. Hänen tavoitteensa onkin ensimmäisenä päästä toiselle kierrokselle ja hyviin asetelmiin.