Uutisen päiväys

24.2.2004← Takaisin

Mäen Continental-cupiin Kuopiossa osallistuu 17 maata

Kaikki suuret mäkihyppymaat lähettävät joukkueensa Kuopioon mäkihypyn Continental-cupin kilpailuihin helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Mukaan on tulossa 17 maata ja 62 urheilijaa.

Continental-cupiin 28. ja 29.2.2004 osallistuu Kuopiossa yksi maa enemmän kuin 10.3.2004 hypättävään maailmancupin osakilpailuun. Kaukaisimmat vieraat Kuopioon tulevat Koreasta, Japanista ja Kiinasta sekä eksoottiset mäkihyppymaat kuten Romania ja Hollantikin lähettävät urheilijoita Kuopioon.

Suomea Kuopion Continental-cupissa edustavat:
Maajoukkue:
Lauri Hakola
Janne Happonen
Arttu Lappi
Juha Miettinen
Olli Pekkala
Pekka Salminen
Kimmo Yliriesto
Janne Ylijärvi

Kansallinen ryhmä:
Hannu Alakunnas
Jarkko Heikkonen
Herman Huczkowski
Lassi Huuskonen
Joonas Ikonen
Risto Jussilainen
Kalle Keituri
Toni Nieminen
Harri Olli
Teemu Pääkkönen

Mäkihypyn Continental-cup on lajin toiseksi tärkein kilpailusarja maailmancupin jälkeen. Continental-cupissa kilpaillaan kuten maailmancupissa, jossa kerätään pisteitä osakilpailuista ja niiden avulla on mahdollisuus nousta mukaan maailmancupiin. Kakkoscupia kiertävät huippumaiden B-maajoukkueet, nuorten ryhmät sekä heikompien maiden parhaat hyppääjät, jotka hakevat kilpailurutiinia valmistautuakseen esimerkiksi arvokisoihin.

Continental-cupin suurin ero maailmancupiin on lähinnä lähtövauhdeissa, jotka ovat hivenen korkeammat kuin maailmancupissa.

Continental-cupin osakilpailuja hypätään Kuopiossa Puijon K120-mäessä 28.-29.2.2004. Kumpanakin päivänä koekierros alkaa klo 12 ja ensimmäinen kilpailukierros klo 13.