Uutisen päiväys

22.2.2004← Takaisin

Manninen ja Lajunen palkintopallille Liberecissä

Hannu Manninen punnersi 15. sijalta kakkoseksi ja Samppa Lajunen kahdeksannelta sijalta kolmanneksi yhdistetyn maailmancupin normaalikilpailussa Tshekin Liberecissä.

Voiton vei sairasteluista toipunut Ronny Ackermann. Ackermannin voitto ei sanottavammin edistänyt hänen taisteluaan maailmancupin kokonaiskilpailussa, sillä Mannisen etumatka kapeni vain 20 pisteellä. Kautta on jäljellä neljä kilpailua ja Mannisen johto 215 pistettä.
Liberecissä voitto ratkesi jo mäessä, kun sairasteluista toipuva Ackermann hankki Manniseen kahden minuutin 10 sekunnin etumatkan. Liberecin K120-mäessä hyvin viihtyvä Ackermann oli mäkiosuuden paras 123,5 ja 129 metrin hypyillä. Manninen jäi 113,5 ja 116 metrin hypyillä 15:nneksi. Sinänsä tasapuolisissa oloissa käyty mäkiosuus ei Manniselle tarjoillut parhaita mahdollisia tuulirakoja.
– Ei ollut huippuraot. Ekalla oli takavire ja toisessakaan ei ollut hyvä rako, Manninen tuumi.
Bedrichovin hiihtostadionilla Manninen lappoi jälleen kilpailun selvästi nopeimman hiihtoajan, mutta 2.10 etumatka oli saksalaiselle sunnuntaina riittävä. Ackermannille voitto oli kauden kuudes.
– Hiihto oli tänään aika lennokasta. Jos matkaa olisi ollut kilometri enemmän ja se kilometri olisi ollut nousua, Ackermannin tavoittaminen olisi ollut lähellä, Manninen arveli.
Suomalaispanos oli hyvä, sillä Mannisen ja Lajusen takana Jaakko Tallus oli 10:s ja Jouni Kaitainen 11:s.

Cup jatkuu Oslossa ensi lauantaina.