Uutisen päiväys

3.11.2004← Takaisin

Nuorisoketju täydentää yhdistetyn A-maajoukkuetta

Yhdistetyn A-maajoukkue on kaudelle 2004-05 lähdettäessä sekoitus kokemusta ja uusia tulokkaita. Uusi on myös valmennuskaksikko päävalmentaja Jani Klinga ja toinen valmentaja Jukka Ylipulli.

Yhdistetyn A-maajoukkueen kokeneimmalle ja menestyksekkäimmälle urheilijalle Hannu Manniselle viimevuosi oli täysosuma. Yhdistetyn molempien cupien voitto, lisäksi mies kipusi palkintopallille mc-kilpailuissa peräti 14 kertaa. Kokemusta edustavat myös Jaakko Tallus ja Antti Kuisma sekä myös Jouni Kaitainen, joka parin viime vuoden aikana on vakiinnuttanut asemansa kärjen tuntumassa.

Ison mc-pistepotin joukkue menetti, kun olympiavoittaja Samppa Lajunen ei enää jatkanut aktiiviuraansa. Tilalle päätettiin nostaa maajoukkuekokemusta hankkimaan kolme viime talven nuorten MM-kisoissa kymmenen parhaan joukkoon yltänyttä junioria Anssi Koivuranta, nuorten pronssimitalisti,  Janne Ryynänen ja Ville Kähkönen. Näistä Kähkösellä on jo takanaan kolmet nuorten MM-kisat, eikä hänellä ei ole mahdollisuutta enää osallistua Rovaniemellä maaliskuussa pidettäviin junnu-MM:iin. Koivurannan ja Ryynäsen päätavoite puolestaan ovat juuri nuo kisat.

Muiden A-maajoukkueen urheilijoiden päätavoitteen muodostavat maailmancupin ohella Oberstdorfin MM-kisat. Kovimmin tavoittein kisoihin lähtee maailmancup-voittaja Hannu Manninen, jonka tavoitteena on henkilökohtainen mitali ”ties monennenko kerran”.

Valmentaja Jani Klingan mukaan harjoittelukausi on koko joukkueelta sujunut suunnitelmien mukaan ja esimerkiksi Hannu Manninen hyvinkin kuittaa valmentajan arvion, jonka mukaan ”varsinkin mäessä Hannu on mennyt paljon eteenpäin. Kesäharjoittelussa on saatu mäkitekniikka vakiintumaan hyvälle tasolle ja siten on saatu harjoituksissa aikaan paljon hyviä, tasaisia hyppyjä.”

Yhdistetyn kilpailumuodoissa tapahtuneiden uudistusten suhteen joukkue on lievästi hämmentynyt. Lahdessa, Salpausselän kisojen yhteydessä ensimmäisen kerran kokeiltavasta Hurrikaanisprintistä ei kovin tarkkoja tietoja vielä edes ole, niin tuoreita ovat FIS:n asiasta tekemät päätökset.

- Urheilijoilta näitä asioita ei paljon kysellä, ainakaan suomalaisilta, tuumasi Hannu Manninen uusista kilpailumuodoista. Kovin innostunut hän ei asiasta ollut. ”Mutta mehän kokeillaan”.

Tietoja urheiljoista löytyy tästä.

Päävalmentaja Jani Klingan alustus Materiaalisalkussa.