Uutisen päiväys

25.3.2004← Takaisin

Ounasvaaran Hiihtoseura SM-joukkueyhdistetyn suosikki

Ounasvaaran Hiihtoseura on Rovaniemen SM-kisaviikonlopun käynnistävän yhdistetyn joukkuekilpailun suurin suosikki. Maailmancupin voittajan Hannu Mannisen tähdittämässä joukkueessa ovat lisäksi Ville Kähkönen ja nuorten MM-kisojen sprintin seitsemäs Janne Ryynänen.

Ounasvaaran Hiihtoseura on myös puolustava mestari, silloin tosin joukkueeseen kuului Ryynäsen sijasta Tommi Hyry.

Yhdistetyn joukkuekilpailuun on ilmoittautunut vain viisi joukkuetta, jotka edustavat kolmea eri seuraa. Lajin maineikkaista seuroista Lahden Hiihtoseura ei saanut kasaan edes yhtä kolmihenkistä joukkuetta. Nuorten MM-kävijä Antti Lehtinen on perjantaina Ruotsin ylioppilaskirjoituksissa, joten maajoukkueen Jouni Kaitainen kilpailee Rovaniemellä vain lauantain normaalikilpailussa. Jaakko Talluksen edustama Lieksan Hiihtoseura sen sijaan on mukana, samoin Samppa Lajusen edustama Jyväskylän Hiihtoseura isäntäseuran tavoin kahdella joukkueella.

Lauantain normaalikilpailu on Lajusen yhdistetyn uran päätöskilpailu. Kolminkertainen olympiavoittaja lähtee kilpailuun kuitenkin haastajana, sillä Manninen on kotimaisemissaan ennakkosuosikki. Lajusen ohella vahva haastaja on tuore sprintin Suomen mestari Tallus, joka on päässyt hyvään kevätkuntoon.
Normaalikilpailuun on ilmoittautunut 21 urheilijaa.

Yhdistetyn aikataulu SM-kisoissa

Perjantai 26.3.
13.00 Joukkueyhdistetyn mäkiosuus (K90)
19.30 Joukkueyhdistetyn hiihto-osuus (3x5 km)
Lauantai 27.3.
9.00 Yhdistetyn normaalikilpailu, mäkiosuuden koekierros (K90)
9.30 Yhdistetyn normaalikilpailu, mäkiosuus (K90)
11.30 Yhdistetyn normaalikilpailu, hiihto-osuus (15 km)

SM-kisojen nettisivut: http://www.ounasvaara.net/smkisat/index.htm