Uutisen päiväys

20.3.2004← Takaisin

Rukan Eurooppa-cup ruotsalaisjuhlaa - Kuudenneksi sijoittunut Jani Kokkonen paras suomalainen

Rukalla laskettu freestylen Eurooppa-cupin kumparekilpailu päättyi ruotsalaisjuhliin. Voiton korjasi Emanuel Hedvall vain 0,29 pisteen erolla Venäjän Andrei Volkovia. Ruotsalaisten vahvaa panosta täydensi kolmanneksi laskenut Olle Daunfelt.

Hedvall ei ollut täysin tyytyväinen laskuunsa, sillä årelaisen mielestä hän missasi hieman toista hyppyään. Hän ei kuitenkaan syyttänyt Eurooppa-cupin tasoon nähden vaikeaa Battery Run –rinnettä.
- Rinnehän on todella hyvä! Se on tarpeeksi jyrkkä ja hyväkuntoinen. Mutta sehän onkin maailmancuptasoa, hän kehui.
Ruotsin kumparejoukkue ei ole tällä kaudella menestynyt maailmancupissa, mutta Eurooppa-cupissa länsinaapurin panos on ollut hyvä. Rukallakin ruotsalaiset valloittivat 5 sijoitusta 16 parhaan joukkoon.
- Meillä on nyt nuori joukkue kasassa, olemme kaikki noin kaksikymppisiä laskijoita. Parin vuoden kuluttua olemme varmasti kovia maailmancupissakin, 19-vuotias Hedvall lupasi.
Suomen joukkueella oli kisasta korkeat menestysodotukset, mutta nämä odotukset rapisivat pikkuhiljaa finaalin aikana. Paras suomalainen oli lopulta Jani Kokkonen, joka sijoittui kuudenneksi.
- Olen kyllä tuohon sijoitukseen tyytyväinen, sillä minulla oli perjantaina kuumetta ja aamulla vielä lämpöä. En ollut varma osallistunko koko kisaan, Kokkonen tuumi.
Kokkonen on tällä kaudella tehnyt paluuta kumparekisoihin, sillä hän toipui viime kaudella polvileikkauksesta. Tämän takia Nurmeksesta kotoisin oleva Kokkonen on hypännyt vain perinteisiä pystyhyppyjä.
- Olen tosin harjoitellut off axis –hyppyjä, mutta en ole vielä kokeillut niitä kumpareissa. Tiedä vaikka kokeilisin niitä jo SM-kisoissa.
Karsinnasta loppukilpailuun selvisi Kokkosen lisäksi kolme suomalaista: maailmancupia kolunnut Jussi-Pekka Kinnunen, Juha-Matti Rytilahti sekä vasta 15-vuotias Eemeli Kallas. Kinnunen epäonnistui ensimmäisessä hypyssään ja laski ulos. Samainen hyppyri koitui myös Kallaksen kohtaloksi, mutta hän pystyi kuitenkin laskemaan maaliin asti sijoittuen lopulta 14:nneksi. Rytilahti onnistui laskussaan hyvin ja oli tuloslistalla 10:s.
- En ole täysin tyytyväinen kisaan, sanoi joukkueen päävalmentaja Ilkka Wright.
- Junioreilla oli kyllä hyvää taistelua heidän ensimmäisessä kansainvälisessä kisassaan, mutta vanhemmilla laskijoilla oli epäonnea. Varmasti kaikki olisivat halunneet näyttää täällä osaamistaan, mutta liikaa tuli mokia.
Wright oli kuitenkin erityisen tyytyväinen Kokkosen esitykseen, sillä tällä on nyt takanaan kaksi hyvää kisaa. Kokkonen sijoittui Rukaa edeltäneessä kisassa Venäjällä toiseksi.
Naisten kilpailu oli puhdasta Venäjän dominointia, sillä kuudesta finalistista peräti viisi oli venäläistä. Voiton korjasi selvällä erolla Olga Lazarenko ennen toiseksi laskenutta Jekaterina Radiginaa ja kolmosta Tatjana Bortsovaa.
Suomen edustajan Jenni Kilpisen kisa päättyi karsintaan, mutta Ski Crossia päätyökseen laskeva Kilpinen ei ollut tästä huolestunut.
- Lasken kumpareita siksi, että saan tarpeeksi monipuolisuutta, hän totesi vakuuttaen olleensa tyytyväinen esitykseensä.
Sunnuntaina laskettavassa Ski Cross –kilpailussa Kilpinen kuuluu ennakkosuosikkeihin.