Uutisen päiväys

11.3.2010← Takaisin

Saaarinen toinen ja Muranen kolmas Drammenin sprintissä

Aino-Kaisa Saarinen sijoittui toiseksi ja Pirjo Muranen kolmanneksi maastohiihdon maailmancupin perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailuissa Norjan Drammenissa. Kaupunkisprintin ykkönen oli Norjan Marit Björgen. Miesten finaalissa Kalle Lassila oli kuudes.Naishiihtäjistä Virpi Kuitunen oli 8:s, Anne Kyllönen 13:s, Kirsi Perälä 18:s ja Kerttu Niskanen 22:s. Miehissä Lassilan kuudennen sijan lisäksi Niklas Colliander oli 8:s, Lasse Paakkonen 18:s, Matias Strandvall 26:s, Sami Jauhojärvi 52:s ja Jesse Väänänen 58:s.

Finaalissa Saarisen ero Björgeniin oli +0,7 sekuntia. Saarinen osoitti toipuneensa viime viikonlopun sairasteluista ja teki vahvan paluun.

- Tänään oli hyvä päivä ja oli viisasta olla kilpailematta Lahdessa, sillä olin tosi kipeä. Vielä eilen tuntui aika lötköltä lihaksissa, mutta hiihtojen myötä lihaksisto vertyi. Hengitys toimi hyvin ja samoin koko kroppa. Kaikki tuntuu olevan taas kunnossa, Saarinen analysoi.

Finaalissa Puolan Justyna Kowalczyk ja Björgen kolaroivat sillä seurauksella, että puolalainen kaatui. Saarisen onnistui väistää niukasti kaatunut Kowalczyk.

- Siinä oli vaaran paikka, sillä en oikein ehtinyt tajuta mitä oikein tapahtui. Jotenkin vain onnistuin väistämään, Saarinen kertasi tilannetta ja odottaa innolla Holmenkollenin kisoja viikonloppuna.

- Olen aina viihtynyt ja tykännyt hiihtää Kollenilla. Luvassa on taas suksenvaihtorulettia, josta en suuremmin välitä, mutta katsotaan miten kolmekymppiä sujuu vapaalla, Saarinen sanoi.

Pirjo Muranen selvitti tiensä finaaliin aikavertailun kautta ja palasi maailmancupin palkintokorokkeelle reilun vuoden tauon jälkeen.

- Näyttää, että meikäläinen puhkeaa kukkaan, kun maaliskuu on puolivälissä. Suksi oli tänään loistava ja oma tunne aivan toista kuin viime kilpailuissa. En osaa selittää mistä johtuu, mutta hiihto kulki tänään hienosti. Jatkon suhteen en arvaa lähteä veikkailemaan miten menee. Katsotaan miten sprintti sujuu Kollenilla, Muranen iloitsi.

Puolivälieränsä voittanut Virpi Kuitunen jäi Saarisen voittamassa välierässä neljänneksi ja karsiutui loppukilpailusta.

Miesten loppukilpailussa Kalle Lassila koki kovia, kun Lassila kolaroi USA:n Andrew Newellin kanssa. Lassila kaatui rytäkässä ja jäi ratkaisevasti.

- Tämä on suuri pettymys. Newell tuli suoraan kylkeen, eikä siinä ollut mitään tehtävissä. Tuntuu, että meikäläisellä ei ole kuin huonoa onnea. Meno tuntui vahvalta. Taktiikkana oli säästää paukkuja nousta loppusuoran lähestyessä kohti kärkeä. Se nousu tyssäsi sitten heti alkuunsa, Lassila noitui.

Niklas Colliander ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen sijoittumalla kahdeksanneksi. Omassa välierässä sijoitus oli neljäs.

- Harvoin olen päässyt näitä kisoja hiihtämään, joten hieno nähdä, että ei se maailman kärki mahdottoman kovaa hiihdä. Satsasin tälle kaudella perinteisen sprinttiin, mutta olympialaisiin en päässyt. Kahdeksas sija on kyllä hieno päätös kaudelle, Colliander sanoi.

Miesten finaalin voitti Ruotsin Emil Jönsson.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikonloppuna Norjan Homenkollenilla, jossa lauantaina naiset hiihtävät vapaalla hiihtotavalla 30 km ja miehet 50 km. Sunnuntaina ohjelmassa ovat vapaan hiihtotavan sprinttikilpailut.

Tulokset: www.fis-ski.com