Uutisen päiväys

23.3.2004← Takaisin

Ski Crossin Eurooppa-cupin finaalit laskettiin Sallassa - Jenni Kilpinen tuplavoittoon

Jenni Kilpinen jatkoi voittoputkeaan Ski Crossin Eurooppa-cupissa voittamalla tällä kertaa Sallan osakilpailun. Samalla Kilpinen voitti myös Eurooppa-cupin kokonaiskilpailun. Naisten finaalin toiseksi laski Ranskan Meryl Boulangeat ja kolmanneksi Ruotsin Boel Svärd.

- Tavallaan harmittaa, että kausi loppui tähän, kun on näin hyvä voittoputki päällä, sunnuntaina lasketun Rukan osakilpailunkin voittanut Kilpinen naurahti kilpailun jälkeen.
- Eurooppa-cupin kokonaisvoitto tuli tavallaan puolivahingossa, sillä tavoitteeni on ollut puhtaasti maailmancupissa. Tällä kaudella olen oppinut niin paljon uutta, että sen kaiken sulatteleminen onkin kova pala.
Sallan finaalin ratkaisuksi osoittautui tällä kertaa Kilpisen hyvä startti, jonka jälkeen muut eivät enää kapealla radalla hänen ohitseen päässeet.
- Se taisi olla ensimmäinen kerta, kun onnistuin lähdössä, voittaja tuumi.
Suomalaisten toivoma kolmoisvoitto naisten kisassa tyrehtyi jo ennen kilpailua, kun Anu Pesonen joutui jättämään leikin kesken.
- Mieli olisi tahtonut, mutta reidet eivät. Kokonaiscupin kolmas sija olisi houkuttanut, mutta järki voitti tällä kertaa, alppihiihtorintamalla kolhujen takia useampaan otteeseen sivussa ollut Pesonen myönsi kisaa seuratessaan.
Myös Suomen joukkueen kolmannella jäsenellä, jälleen aika-ajojen nopeimmalla olleella Pia Käyhköllä oli epäonnea.
- Sauvani jäi starttiin ja homma oli sillä selvä. Anu (Pesonen) kyllä varoitteli minua jo Rukalla, ettei sauvojeni kahvat ole kovin ideaalit tähän lajiin, ja kai se on nyt uskottava, Käyhkö kertasi pohtien samalla myös ensi kauden kuvioitaan alppihiihdon ja Ski Crossin välillä:
- Tämä harmittaa nyt vietävästi. Ilmeisesti näistä laskemistani kisoista on nyt jäänyt sen verran hampaankoloon, että pitää ensi kaudellakin startata.
Miestenkin kisassa nähtiin vahvaa suomalaispanosta, vaikka sinivalkoisia värejä ei saatukaan palkintopallille asti. Kisan voiton vei Italian Massimiliano Iezza ennen Ruotsin Tommy Eliassonia ja Itävallan Klaus Waldneria. Juhani Vainio oli A-finaalin viimeinen sijoittuen siten neljänneksi. Kokonaiskisassa kolmanneksi noussut Anssi Jokinen, Tuomas Karhumäki ja Juha Haukkala jakoivat B-finaalissa sijat 5–7.
- Startti oli tasainen ja kurvasimme kaikki yhtäaikaa ensimmäiseen mutkaan. Joku kaatui edelläni ja minä kaaduin perässä. Siinä jäin viimeiseksi, Vainio harmitteli maalissa.
- Kuitenkin täytyy olla tyytyväinen tähän tulokseen, sillä se on minulle kauden paras.
Voittaja Iezza kehui kovin Sallan kilpailua ja rataa, jota muokattiin vielä edellisenä päivänä laskijoille mieluiseksi. Sen verran kovaa Iezza tuli kisarinteen alas, ettei joutunut katselemaan muiden kilpailijoiden tekemisiä.
- Oliko siellä kolari alussa? En minä vain huomannut mitään, hän totesi hämmentyneenä.
Ski Cross –joukkueen valmentaja Toni Ollikka saattoi olla tyytyväinen suojattiensa esityksiin, sillä se oli juuri sitä, mitä hän oli kaivannutkin.
- Neljä miestä kahdeksan joukossa ja Jennille voitto. Joukkueelle voi antaa arvosanaksi kahdeksikon. Paransimme Rukan osakilpailusta hyvin, hän sanoi.
Keskiviikkona Sallan finaaleissa on ohjelmassa kumparelasku ja torstaina kansainvälisen kauden päättää parikumparekilpailu.