Uutisen päiväys

19.3.2004← Takaisin

Suomalaiset kumparelaskijat metsästävät kärkisijoja Rukan Eurooppa-cupissa

Rukan freestylekeskuksessa nähdään tänä viikonloppuna rypäs tulevaisuuden tähtiä, kun paikkakunnalla kilpaillaan Eurooppa-cupin pisteistä kumpareissa ja Ski Crossissa. Eurooppa-cupia voi hyvällä syyllä pitää nuorten laskijoiden temmellyskenttänä, sillä suurin osa tämän hetken Euroopan kansainvälisistä huipuista on noussut maajoukkueisiin juuri Eurooppa-cupista.

Suomen joukkueet hakevat hyviä tuloksia kotilumilta, mutta tapahtuma toimii samalla testinä kisajärjestäjille ja suorituspaikoille vuoden 2005 MM-kisoja varten, erityisesti Ski Cross kilpailussa.
Lauantain kumparekilpailussa Suomella on varsin iso joukkue, peräti 12 mieslaskijaa ja 1 naislaskija, kun paremmin Ski Crossista tunnettu Jenni Kilpinen päätti osallistua myös kumpareisiin. Joukkueen päävalmentaja Ilkka Wright odottaakin heiltä paljon, etenkin kun edellisessä osakilpailussa Venäjällä suomalaiset valloittivat sijat 2, 4 ja 5.
- Vähintään yhden laskijan pitäisi päästä palkintopallille, Wright totesi perjantaipäivän harjoitusten jälkeen.
- Ja mahdollisimman monen pitäisi päästä finaaliin eli 16 parhaan joukkoon.
Rukan kumparekisaan osallistuu myös maailmancupin laskijoita mm. Saksan, Ruotsin, Italian ja Venäjän joukkueista. Suomen joukkueellakin on kaksi maailmancuppisteitä metsästänyttä kisaajaa mukana, Lauri Kolomainen ja Jussi-Pekka Kinnunen.
- Ruotsin ja Venäjän joukkueiden kanssa jaamme kärkisijat, Wright arvioi ja harmitteli kolmannen maailmancupia laskeneen kilpailijan, Mikko Piippolaisen loukkaantumista Venäjän osakilpailussa. 

”Vihdoinkin kunnon rinne!” 

Maailmancupissa parhaimmillaan 27:nneksi laskenut Lauri Kolomainen on ollut tyytyväinen kauden laskuihinsa, mutta toteaa nappilaskun vielä puuttuvan. Tätä suoritusta hän lähtee hakemaan Rukan Battery Runissa, samaisessa rinteessä, jossa hän napsi parhaimmat maailmancuppisteensä.
- Ensimmäistä kertaa tällä kaudella lasketaan Eurooppa-cupissa hyvässä rinteessä, Kolomainen kehui tyytyväisenä harjoitusten jälkeen.
- Helppohan rata ei ole, sillä kumpareet ovat isoja ja niiden välit ovat pitkät, joten vauhdin pitäminen on vaikeaa. Mutta uskon siitä kuitenkin olevan hyötyä erityisesti suomalaisille laskijoille.
Maailmancupin kilpailut ovat tuoneet muuramelaiselle paljon kokemusta, mutta vielä hän ei aio hypätä kisassa tämän kauden uusia off axis –hyppyjä. Niitä hän on ajatellut harjoitella vasta tulevana kesänä. Sen sijaan Kolomainen aikoo hypätä kaksi erilaista versiota helikopteri-hypystä.
- Palkintopallisijoitusta en lähde lupaamaan, mutta nopealla ja ehjällä peruslaskulla pitäisi olla korkealla, hän vakuutti.