Uutisen päiväys

27.2.2004← Takaisin

Suomen joukkue iskuvalmiina Levin maailmancupiin

Sekä Tanja Poutiainen että Henna Raita uhkuvat laskuhaluja Levin ensimmäisen alppihiihdon maailmancupin osakilpailun lähestyessä entisestään. Suomen tehokaksikko on valmistautunut kotikisaansa rauhassa kotimaisemissaan ja saapui kilpailupaikallekin vasta torstai-iltana. Harjoituslaskut on nyt tehty, enää täytyy iskeä rinteessä.

Tanja Poutiainen tietää kantavansa suurimmat ennakkopaineet suomalaisten leirissä, ja etenkin media on muokannut Levin maailmancupista hänen ja cupin johtajan ja kautta ylivoimaisesti hallinneen Ruotsin Anja Pärsonin kaksintaistelua.
- En ota stressiä Anjan ylivoimasta, Poutiainen naurahti Suomen joukkueen ennakkoinfotilaisuudessa perjantaina.
- Minä en voi hänen vauhtia jarruttaa, voin vain keskittyä omaan laskuuni.
Rovaniemeläinen ei ole tällä kaudella päässyt vielä kipuamaan palkintopallikorokkeelle, ja juuri tätä häneltä odotetaan Levillä.
- En pysty sanomaan vain yhtä asiaa, miksi en ole tällä kaudella päässyt kolmen parhaan joukkoon. Se on ollut monien asioiden summa. Tasaisuus on kuitenkin aina ollut valttinani, ja siihen luotan edelleen.
Henna Raidan kausi on ollut kovin ailahteleva, ja hän on laskenut maailmancupin osakilpailujen ohessa paljon myös Eurooppa-cupia. Levillekin hän saapui suoraan Slovakian kilpailuista, jossa hän sijoittui neljänneksi.
- Tykkään laskea Eurooppa-cupia. Ja koska en laske suurpujottelua, tulisi pujottelukilpailuja muuten kauden aikana kovin vähän, Raita perusteli kisaamistaan.
Raidan harjoitusvauhti on ollut koko talven hyvä, mutta kilpailuissa hän ei ole vielä pystynyt kunnolla näyttämään osaamistaan. Levilläkin hän onnistui harjoituksissa hyvin.
- Kilpailussa lähden jatkamaan samoja hyviä laskuja, hän vakuutti. 

”Ei haittaa, että tuntee rinteen”

Levin Black-rinne on luokiteltu yhdeksi maailmancupin vaativimmista rinteistä, ja etenkin sen loppuosan jyrkän osuuden uskotaan erottavan jyvät akanoista. Poutiaiselle ja Raidalle rinne on tutumpi kuin muille, sillä he ovat harjoitelleet rinteessä leireillään sekä kilpailleet Blackissa aikaisempina vuosina Eurooppa-cupin kilpailuissa. Kumpikaan ei silti myönnä olevansa suuressa etulyöntiasemassa muihin kisaajiin nähden.
- Ei siitä haittaakaan ole, että sen tuntee, Raita naurahti ja samalla linjalla oli Poutiainenkin.
- En voi sanoa sekunneissa tai sadasosissa kuinka paljon saan hyötyä siitä, että tunnen rinteen, Poutiainen pohti muistuttaen:
- Menestyminen ei ole yhtään helpompaa, vaikka laskeekin kotirinteessä.
Myöskään joukkueen päävalmentaja Michael Bont ei lupaa suoraan palkintopallisijoituksia, mutta myhäili kaiken olevan kunnossa.
- Me olemme nyt tehneet kaikkemme. Nyt voimme enää odottaa ja katsoa, hän totesi luottavaisena.