Kilpailuinfo

KILPAILUPAIKKA
Kalevalan liikuntakeskus
Väinämöinen 10
88900 Kuhmo
Kilpailujen virallinen ilmoitustaulu sijaitsee stadionalueella. Kaikki tiedotteet, lähtölistat ja tulokset ovat nähtävillä ilmoitustaululla.

KILPAILUKANSLIA
Hyvinvointi Sampo, Väinämöinen 2, 88900 Kuhmo. Avoinna torstaina klo 12-19, perjantaina klo 7-19, lauantaina klo 7-19 ja sunnuntaina klo 8- kilpailujen päättymiseen saakka.
Yhteystiedot: sari.puurunen@kuhmo.net, p. 044 576 3374.

PAIKOITUS
Paikoitusalueet kilpailualueen tuntumassa. Opastus tieltä 912. Invalidikortin haltijoille varatut invapaikat ovat liikuntakeskuksen vieressä. Poolialueelle meneville on omat ajoluvat. Kilpailukanslian edessä EI ole paikoitustilaa. Pysäköinti osoitetuilla paikoitusalueilla ja sieltä opasteet kilpailukansliaan. Katso aluekartta. Liikenteenohjaajien määräyksiä on ehdottomasti noudatettava!
 
ENSIAPU
Kilpailujen aikana liikuntakeskuksessa on SPR:n ensiapupäivystys p. 0400 193 191
Virallisten harjoitusten aikana on paikalla sairaanhoitajien ensiapupäivystys p. 0440 418 722.
Turvallisuuspäällikkö p. 040 524 8721.
Lääkäripäivystys Kuhmon terveysasemalla os. Kirkkotie 16, 88900 Kuhmo.
To klo 8-16, pe klo 8-15, la-su klo 9-17. p. 08 6156 5635.
Hätätilanteissa soita 112.

TUOMARINEUVOSTON KOKOONPANO
TD Juha Torvikoski, TDA Esko Nyman, kilpailun johtaja Arto Tolonen , TNJ sprintti Vesa Mäkipää, sihteeri Sirpa Härkönen.

JOUKKUEENJOHTAJIEN KOKOUKSET
Kokoukset järjestetään Hotelli Kalevalassa, osoitteessa Väinämöinen 9, 88900 Kuhmo
To 1.3.2018 klo 18
Pe 2.3.2018 klo 19
La 3.3.2018 klo 18  
Mikäli kokousajankohta muuttuu, siitä ilmoitetaan kisasivuilla ja kenttäkuulutuksella.

RUOKAILU
Kilpailualueella on mahdollisuus ruokailla Hyvinvointi Sammossa, Väinämöinen 2, 88900 Kuhmo. Torstaina klo 16.00-20.00, perjantaina ja lauantaina klo 10.30-20.00 ja sunnuntaina klo 10.30-17.00.
Perjantaina ja lauantaina kahvila ja keittolounas klo 9.00-15.00 myös Luontokeskus Petolassa, Lentiirantie 342, 88900 Kuhmo.
Lisäksi kilpailualueella on kaksi kahviota ja useampi makkaranmyyntipiste. Muistathan varata käteistä rahaa myyntipisteisiin.

INTERSPORT
Intersportin myymälä sijaitsee Kelon rakennuksessa. Katso aluekartta.

KILPAILURADAT
Käytössä on 600m, 1000m 3km ja 5km radat.

KILPAILURATOJEN AUKIOLOAJAT
Torstaina kilpailuradat avoinna klo 9.00-20.00, perjantaina klo 7.00-8.50 (sprintin jatkoon menneille ja pooleille myös erien välissä) sekä 18.00-20.00, lauantaina klo 7.00-9.50 sekä 17.00-20.00 ja sunnuntaina klo 8.00-9.50.
Radoilla tehdään aukioloaikoina kunnostus- ja rakennustöitä, jolloin vaaditaan hiihtäjiltä erityistä varovaisuutta. Huomioittehan että kaikki radat eivät ole kokonaisuudessaan valaistut!
Tuomarineuvosto voi päättää muutoksista ratojen käyttöön, näistä ilmoitetaan kisojen nettisivuilla.

VIRALLISET HARJOITTELUAJAT KILPAILURADOILLA
Torstaina klo 16.00-18.00, perjantaina klo 18.00-20.00 ja lauantaina klo 17.00-19.00.
Huomioittehan että kaikki radat eivät ole kokonaisuudessaan valaistut!
Tuomarineuvosto voi päättää muutoksista ratojen käyttöön, näistä ilmoitetaan kisojen nettisivuilla.
 
SUKSIEN TESTAUS JA VERRYTTELY
Testaus- ja verryttelyladut ovat kilpailualueen välittömässä läheisyydessä. Paikoitusalueilta on mahdollista lähteä suoraan verryttelemään suksilla. Katso aluekartta. Kilpailun aikana kilpailuradoilla suksien testaus ja verryttely on ehdottomasti kielletty!

SUKSIEN HUOLTO
Stadionin välittömässä läheisyydessä on Hiihtoliiton pooli -yhteistyökumppaneiden sekä seurojen ennakkoon varaamia voitelukoppeja sekä etukäteen varattuja voitelutelttapaikkoja.
Yleinen voiteluteltta sijaitsee kilpailualueen välittömässä läheisyydessä. Katso aluekartta.

LÄMPÖTILASELVITYS
Lämpötila ilmoitetaan sääntöjen mukaisesti ilmoitustaululla.

KILPAILUNUMEROT JA NILKKATUNNISTIN
Henkilökohtaiset matkat:
Kilpailumateriaali jaetaan päivittäin jokaiselle hiihtäjälle kilpailukansliasta (numeroita EI pussiteta seuroittain). Hiihtäjälle jaetaan kilpailua kohti kaksi numerolappua ja hakaneulat, toinen numerolappu rintamukseen ja toinen selkäpuolelle. Ensimmäisellä numeronhakukerralla hiihtäjä saa myös käsiohjelman ja pipon.
Kilpailunumerot on noudettavissa kilpailukansliasta perjantain sprinttiin torstaina klo 12.00 lähtien, lauantain henkilökohtaiseen kilpailuun perjantaina klo 13.00 lähtien ja sunnuntain viestiin lauantaina klo 13.00 lähtien. Kilpailunumerot voi noutaa myös kilpailupäivän aamuna. Ethän jätä kilpailumateriaalin hakua viime hetkeen, kilpailukansliassa voi olla ruuhkaa. Saatuasi materiaalin, pyydämme tarkastamaan sen välittömästi.
Hiihtäjä saa nilkkatunnistimen (yksi per kilpailija) stadionalueelta. Myös sprinttien erävaiheiden numeroliivit jaetaan stadionalueelta.
Viestit:
Viestien kilpailunumerot jaetaan kilpailukansliasta joukkueittain. Stadionalueelta saatavat nilkkatunnistimet (yksi per kilpailija) asennetaan 1- ja 2-osuuksien hiihtäjille lähtö-/vaihtoalueelle mentäessä. Tunnistimet kerätään pois heti osuuksien jälkeen. Viestijoukkueiden kokoonpanot (joukkueen uusista jäsenistä myös lisenssinumerot) on ilmoitettava kilpailukansliaan sieltä saatavalla lomakkeella. Joukkueen poisjäänti on myös ilmoitettava. Järjestyksen voi muuttaa lauantaihin 3.3. klo 16.00 mennessä. Vahvistusta ei tarvita jos lähtöjärjestys ei muutu.

KILPAILU
Stadionalueelle tultaessa hiihtäjä saa numeroidun varustepussin johon jätetään lämmittelyasut ja ylimääräiset varusteet. Varustepussi jätetään sille osoitettuun naulakkoon. Tämän jälkeen hiihtäjä menee lähtöalueelle tunnistinteltan läpi. Teltassa näytetään kilpailunumero jolla saa nilkkatunnistimen (yksi per kilpailija).
Huoltajat eivät pääse stadionalueelle. Pääsy vain piiripäällikön liivillä oleville. Henkilökohtaisilla matkoilla lähtö lähtöviiksen avulla. Lähettäjä ei pidä kiinni olkapäästä, kilpailija lähtee itsenäisesti. Perjantain sprintin lähtöväli karsinnassa 15 s. Lauantain henkilökohtaisen matkan lähtöväli 20 s.
Hiihtosuorituksen aikana hiihtoa valvotaan hiihtotapavalvojien, väliaikapisteiden ja reittivalvojien toimesta.
Takaa tulevalle annetaan tilaa ensimmäisestä pyynnöstä.
Maalintulon jälkeen muista luovuttaa nilkkatunnistin ja ottaa varusteet ennen kuin poistut stadionalueelta. Paperiset numerot saa pitää muistona kisoista; sprinttien erävaiheiden numeroliivit palautetaan kilpailun päätyttyä stadionalueelle.

POISJÄÄNNIT JA KILPAILIJAVAIHDOT
Noudatetaan Suomen Maastohiihdon kilpailusääntöjä.
Viestijoukkueen muutokset on jätettävä kilpailukansliaan lauantaihin klo 16.00 mennessä. Kilpailukansliassa on valmiita lomakkeita tätä varten.

SUKSIEN LEIMAUS
Suksia ei leimata. Toivomme jokaisen nimikoivan omat välineensä.

LÄMMITTELYASUT
Lämmittelyasut jätetään lähtöpaikalta saatavaan numeroituun pussiin ja siellä olevaan naulakkoon.

KESKEYTTÄMISET
Keskeyttämisestä on ilmoitettava välittömästi maalialueen henkilöstölle. Samalla luovutetaan nilkkatunniste pois.

VASTALAUSEET
Mahdolliset vastalauseet on jätettävä kirjallisesti kilpailun sihteerille. Protestiaika on 15 min sarjan tulosten valmistumisesta. Protestimaksu on 100 €. Maksu palautetaan vain, jos vastalause hyväksytään tuomarineuvostossa.

WC
Vessoja on kilpailualueella useita.

PUKEUTUMIS- JA PESEYTYMISTILAT
Puku- ja pesuhuoneet sekä tytöille että pojille liikuntakeskuksessa.

PALKINTOJEN JAKO
Kukitus stadionilla ja haastattelu kolmelle parhaalle välittömästi sarjan tulosten valmistuttua liikuntakeskuksen mediatilassa.
Henkilökohtaisten matkojen palkintojenjaot useassa erässä. Aikataulut tarkentuvat lähtölistojen valmistuttua. Aikatauluista ilmoitetaan nettisivuilla sekä kilpailukanslian ja -keskuksen ilmoitustauluilla. Palkinnonsaajien kokoontuminen Hyvinvointi Sampoon, 15 min ennen, Väinämöinen 2, 88900 Kuhmo. Palkitaan sprintissä 12 parasta/sarja, henkilökohtaisella matkalla 25 parasta/sarja sekä paras seura.
Viestihiihtojen palkinnot jaetaan sunnuntaina 4.3.2018 kilpailualueella kahdessa osassa. 16v. -sarjojen palkinnot jaetaan hiihdon jälkeen, jolloin kilpailussa on tauko ja muille sarjoille kilpailun päätyttyä. Palkitaan 10 parasta joukkuetta sarjoittain.

TULOSPALVELU
Tulokset julkaistaan kilpailukeskuksen ilmoitustaululla. Tuloksia on mahdollista ostaa myös paperisina versioina kilpailukansliasta. Tulokset ovat näkyvissä kunkin kisatapahtuman jälkeen nettisivuilla ja viralliset tulokset löytyvät kisaviikonlopun jälkeen Hiihtoliiton tulosarkistosta. Tuloksia voi seurata myös reaaliajassa http://www.extime.fi/kisasivut/ kautta.

LÖYTÖTAVARAT
Unohtuneita tavaroita voi tiedustella kilpailun aikana kilpailukansliasta ja kilpailun jälkeen numerosta
044 576 3374.


Muutokset aikatauluihin ja ohjeisiin mahdollisia!
www.hopeasompa.fi/maastohiihto/