Uutisen päiväys

17.3.2010← Takaisin

Anna Olsson ja Nikita Kriukov Tukholman sprintin ykkösiä

  Ruotsin Anna Olsson voitti naisten ja Venäjän Nikita Kriukov miesten maailmancupin spintin Tukholman keskustassa. Suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen (11:s) ja Pirjo Muranen (12:s) ylsivät välieriin.


  Aino-Kaisa Saarinen ja Pirjo Muranen olivat välieriensä kuudensia eivätkä selviytyneet finaaliin. Saarisen erä oli todella kova. Erän voitti Puolan Justyna Kowalczyk ennen Ruotsin Ida Ingemarsdotteria. Ajan perusteella erästä pääsivät jatkoon Norjan Marit Björgen ja Ruotsin Hanna Brodin. Putoajia olivat Ruotsin Charlotte Kalla ja Saarinen.

  - Yksikertaisesti voimat oli loppu. Eväät oli syöty eikä vaan löytynyt sellaista ”aikkumaista” iskua tällä kertaa. Ilmeisesti vatsataudin myötä energiat olivat poissa. Nousuissa ei oikein pitänytkään, mutta se voi olla voimattomuuden seurausta. Nyt pitää tankata kaikki varastot täyteen Falunin viikonloppua varten. Kyllä vielä sisua löytyy, Saarinen sanoi.

  Saarisen sijoitus maailmancupin sprintin kokonaispisteissä oli neljäs ja Pirjo Murasen 15:s.

  - Suksi ei ollut ihan paras nousuissa ja vähän lipsahteli. Tunsin pieniä vatsataudin oireita yöllä, mutta ei tauti pahemmin ilmeisesti iskenyt päälle. Näissä kisoissa kaiken pitää olla kohdallaan, jos aikoo menestyä, Muranen kertoi.

  Muranen jättää Falunin väliin ja starttaa seuraavan kerran reilun viikon kuluttua Kontiolahden SM-kisoissa.

  Kerttu Niskanen (13:s) ja Virpi Kuitunen (16:s) karsiutuivat puolivälierissä. Riikka Sarasoja oli aika-ajossa ensimmäinen karsiutuja, 31:s ja Riitta-Liisa Roponen 39:s.

  Miehissä Ville Nousiainen (21:s) ei selviytynyt jatkoon puolivälieristä. Nousiainen oli erässään viides. Matti Heikkinen karsiutui aika-ajossa, jossa hänen sijoituksena oli 47:s.

  Maastohiihdon maailmancupin finaalit jatkuvat perjantaina Falunissa, jossa hiihdetään lyhyet perinteisen hiihtotavan prologit.

  Tulokset: www.fis-ski.com