Uutisen päiväys

15.2.2016← Takaisin

IF Minken rakentaa menestyvää viestijoukkuetta myös naisiin

Matias Strandvall on pitänyt IF Minkenin värejä näkyvästi esillä kotimaisissa kilpailuissa jo vuosikaudet. Vuodesta 2008 seurassa hiihtäneen Strandvallin lisäksi Toni Ketelä vaihtoi seuraan 2012, mikä teki Minkenistä hyvän viestijoukkueen. Viestijoukkue on nousussa myös naisten puolella, jossa Andrea Julin on seuran ykköshiihtäjä.

”On tärkeää, että Matias hiihtää kotimaisissa kisoissa Minkenin seurapuvussa. Se on hirveän iso asia nuorille. Se antaa potkua myös taustatyötä tekeville, kun Minkenin asussa pärjätään”, seuran puuhamiehiin kuuluva Tomas Wikblom sanoo.
Strandvall on ollut säännöllisesti kärkipäässä keikkuneen viestijoukkueen keulahahmo. Nykyinen menestys ei kuitenkaan vielä riitä, vaan seura haluaa enemmän.
”Miesten viesteissä haluamme aina olla kolmen joukossa, tavoite toki siellä korkeimmalla. Monta asiaa pitäisi siihen kyllä loksahtaa paikalleen. Naisissakin yritämme olla ihan Suomen kärjessä. Olemme rakentaneet Andrean ympärille viestijoukkuetta omista nuoristamme. Emma Sjölundin ja nuorten MM-kisoihin valitun Julia Hägerin lisäksi meillä on viisi alle 18-sarjalaista. Uskomme, että kova ryhmä vie kaikkia eteenpäin”,  Wikblom sanoo.
Kaikessa Wikblomin sanomassa kuultaa IF Minkenin tärkeimmät panostukset: omat juniorit ja omat huiput.
”Haluamme, että huippumme pärjäävät. Yritämme rakentaa tiimiä omien huippujemme ympärille. Suomen Cupin kehitys on ollut positiivinen yllätys. Rahapalkinnot voisivat tosin olla suurempiakin. Olisi myös hienoa, että Pohjanmaallakin hiihdettäisiin Suomen Cupia”, Wikblom lausuu yhden tavoitteen.

Vahvistuksia, jotka antavat jotain seurallekin

Strandvallin lisäksi seurassa on hyvässä kehitysvaiheessa olevia omia 20–23-vuotiaita junioreita.  Muualta Ketelän jälkeen miesten ryhmään ovat liittyneet vaasalaiset Kronbergin veljekset Patrick ja Christian. Tulijoita olisi, mutta seura pitää kiinni linjastaan:
”Joka vuosi tulee enemmän ja enemmän kyselyjä. Oikeat henkilöt ovat aina tervetulleita. Yritämme saada vahvistuksia, jotka sopivat ryhmäämme. Toivomme sellaisia urheilijoita, jotka ottaisivat sen viimeisen kehitysaskeleensa seurassamme. Sellaisia, jotka antaisivat jotain myös Minkenille, että saamme nuoriamme ylöspäin”, Wikblom sanoo.
IF Minkenin urheilijoita on niin maajoukkue- kuin FSS-leirityksessäkin, mutta seura on pitänyt kiinni kahdesta yhteisleiristään: viikonloppuna Vuokatissa kauden avauksessa ja keväällä ennen SM-hiihtojen yhteydessä pohjoisessa.
”Silloin on viikon seuraleiri, yleensä Rukalla. Siinä saadaan vielä kehitettyä ryhmähenkeä”, Wikblom sanoo.
IF Minkenillä on perinteistä, sillä seura on perustettu vuonna 1975. Hiihdon lisäksi seuran lajeja on suunnistus. Hiihdon asema on ollut aina vahva. Hiihdossa Wikblom näkee haasteina saman asian kuten moni muu seura:
”Todella kovia haasteita on siinä, miten saada junioreita lajiin mukaan. Meillä on tällä hetkellä yli 17-vuotiaissa noin 20 aktiivihiihtäjää eliittiryhmässämme. Uskon, että tiimejä syntyy enemmän ja enemmän. Yhä nuoremmat hiihtäjät vaihtavat seuraa. Ryhmä on tärkeä”, Wikblom sanoo.

Lue lisää: http://ifminken.idrott.fi/skidning/

IF Minken aloittaa Suomen Cup -kanavissa uuden juttusarjan, jossa nostetaan esiin seuratoimijoita ja tiimejä ympäri Suomen.