Uutisen päiväys

25.2.2016← Takaisin

Lylynperä päivän suomalaisnimi Rasnovissa

Nuorten MM-hiihdoissa oli torstaina ohjelmassa miehissä 15 kilometrin ja naisissa kymmenen kilometrin vapaan kilpailut. Torstaina Rasnovissa parasta suomalaisvauhtia piti U23-naisissa 11:nneksi päätynyt Katri Lylynperä.

Hieno tulos oli jopa yllättyneen oloisen Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjän mieleen.

“Voin kyllä kertoa, että olen melkoisen yllättynyt tästä tämän päivän kisasta. Vapaan kymppiin minulla ei ollut minkäänlaisia lähtöodotuksia. Huippukisa tuli hiihdettyä, todella paljon sain apua siitä, että pääsin hyvässä peesissä hiihtämään”.

Suomalainen oli Saksan Victoria Carlin juhliin päättyneessä kisassa tiukasti mukana taistelemassa paikasta kymmenen parhaan joukkoon. Lopputulosten 11:s sija on kuitenkin Lylynperän toistaiseksi paras henkilökohtaisen normaalimatkan sijoitus, jonka myötä päivän urakka jäi selkeästi plusmerkkiseksi.

“Oikeastaan vain viimeisen kierroksen jouduin yksin hiihtämään. Tiesin, että kymppisakkiin on kisa tiukka, yritin puristaa kaiken mitä itseltä vielä irti lähti. Harmittavasti takaa tuli yksi, joka tiputti minut kymppisakista. Tämä on toistaiseksi minun paras henkilökohtainen normalimatkan sijoitus, olen kyllä todella tyytyväinen ja yllättynyt, että se tuli vapaan tekniikalla”, suomalainen hekumoi.

Carlin jälkeen hopeaa hiihti Slovenian Lea Einfalt ja pronssia Venäjän Anastasia Sedova. Krista Niiranen oli 36:s ja Leena Nurmi 37:s.

U23-miehissä maailmanmestaruuden vei Norjan Simen Hegstad Krueger ennen Ranskan kaksikkoa Clement Parisse ja Alexandre Pouye. Suomalaisten panos jäi torstaina harmittavan vaisuksi, sillä Lauri Vuorinen päätyi 30:nneksi, Antti Ojansivu 33:nneksi, Joni Mäki 37:nneksi ja Ville Ahonen 61:nneksi.

Alle 20-vuotiaissa suomalaisista parasta vauhtia piti naisissa 17:nnen sijan Johanna Matintalo. Hänen jälkeen muista sinivalkoisista Vilma Nissinen oli 29:s, Anni Alakoski 33:s ja Eveliina Piippo 37:s. Maailmanmestaruutta pääsi juhlimaan Ruotsin Ebba Andersson, himmeämmät mitalit matkasivat Saksaan Katharina Hennigin sekä Norjaan Tiril Udnes Wengin toimesta.

Sijan 20 Markus Vuorela oli puolestaan alle 20-vuotiaissa miehissä paras suomalainen. Lauri Gummerus löytyi tuloksista sijaluvulta 34 ja Aleksi Parttimaa pykälää alempaa, keskiviikon mitalisti Lauri Lepistö sen sijaan päätyi 53:nneksi. MM-kultaa nappasi Venäjän Ivan Yakimushkin, Norjan Mattis Stenshagen otti hopeaa ja niin ikään Venäjän Denis Spitsov pronssia.

Tulokset näiden linkkien takana:
U23-naiset
U23-miehet
U20-naiset
U20-miehet

Seuraa joukkuetta eri kanavissa
Facebook
Twitter ja Instagram @xcteamfin

#xcteamfin

Videoita LUMISPORT TV (YouTube) 

Kommentteja ja lyhyitä haastatteluja Soundcloudissa