Uutisen päiväys

6.2.2005← Takaisin

Mona-Liisa Malvalehto naisten takaa-ajon mestari

Ounasvaaran Mona-Liisa Malvalehto jatkoi hyviä hiihtojaan ja otti kultaa Keravalla jatkuneissa maastohiihdon SM-kisoissa naisten takaa-ajossa. Teuvan Rivakan Katja Ruotsalainen otti hopeaa ja Parkanon Urheilijoiden Annmari Viljanmaa oli pronssilla.

Annmari Viljanmaa otti kilpailun kärkipaikan perinteisen osuuden alussa ja piti sen viimeisille kilometreille asti, kunnes joutui päästämään sekä Mona-Liisa Malvalehdon että Katja Ruotsalaisen edelleen.

- Tarkoituksena oli perinteisen osuudella saada eroa muihin, Viljanmaa kuvasi ja hänen kanssaan sillä osuudella muihin eron tehnyt Malvalehto oli samoilla linjoilla. Molemmat pitävät perinteistä selvästi itselleen parempana hiihtotapana.

Vapaan hiihtotavan osuudella Viljanmaa joutui päästämään Malvalehdon ja vapaalla kantaan nousseen Katja Ruotsalaisen edelleen.

- Viimeisessä nousussa yritin vielä päästä kärkeen, jotta olisin päässyt ensimmäisenä laskuun, kun suksissani selvästi oli heikompi luisto kuin muilla. Se ei kuitenkaan auttanut ja niin tytöt menivät ohi molemmin puolin. Loppusuoran taistoon Viljanmaalla ei enää riittänyt voimaa ja tuloksena oli kolmas sija.

Mona-Liisa Malvalehdon tuntemukset eivät lauantain sprintin jälkeen olleet kovin hyvät, hän jopa mietti, lähteäkö sunnuntain kilpailuun mukaan.  Aamulla tuntemukset oivat kuitenkin paremmat ja perinteisen osuuden sujuttua hyvin, hän uskoi mitalin olevan mahdollinen.

Katja Ruotsalainen ei lopputaistossa pystynyt antamaan lopullista vastusta Mona-Liisa Malvalehdolle, jonka tiesi lopussa kovaksi, onhan tämä pärjännyt erinomaisesti myös sprintissä.

Katja Ruotsalaiselle hopea oli uran ensimmäinen SM-mitali. Hän on 27-vuotias ja kuuluu maastohiihdon SkiCats –ryhmään.

Päivän mitalisteista voittaja Mavalehto ja pronssinainen Viljanmaa, molemmat ovat päässeet nousukuntoon vasta vuodenvaihteen jälkeen. Malvalehdon alkukauden pilasi sairastelu ja Viljanmaan vaivana oli alkukaudesta todettu rasitusmurtuma vasemmassa jalassa.

- Kokemus auttoi, että osasin oikein harjoitella ja hitaasti kiiruhtaen olen edennyt. Vuoden vaiheen jälkeen kunto on lähtenyt nousuun, kuvaili Viljanmaa, jonka kalenteriin jo kauan sitten on merkitty päivämäärä 26.2.2005. Silloin MM-kisoissa hiihdetään perinteisellä 30 km.

- Saa nähdä, pääsenkö totuttamaan unelmaani, huokasi Viljanmaa pari tuntia ennen kuin viimeisen valinnat tehdään.