Uutisen päiväys

20.3.2010← Takaisin

Northug Falunin yhdistelmähiihdon ykkönen

Norjan Petter Northug otti näyttävän kirivoiton Falunin maailmancupin 20 kilometrin yhdistelmähiihdossa. Toiseksi sijoittui Saksan Tobias Angerer ja kolmas oli Tsekin Lukas Bauer. Ville Nousiainen oli 19:s (+36,1) ja Matti Heikkinen 36:s (+1.09,3).Yhdistelmähiihdossa kärki hiihti suurena ryhmänä , jossa suomalaiset olivat mukana loppukilometreille saakka. Nousiainen koki yllättäviä ongelmia perinteisen hiihtotavan osuudella.

- Toinen suksi alkoi harata keskeltä ja huomasin, että jonkun kilpailijan reisinumerolappu oli tarttunut liisteriin kiinni. Oli pakko hypätä ladun sivuun ja ottaa takertunut lappu pois. Siinä jäin aika lailla. Ohittelu oli sitten aikamoista rytinää, kun kavereita pomppi yllättäen eteen, Nousiainen kertoi.

- Eka luistelukierros oli vaikea, mutta sitten alkoi helpottaa ja sain poimittua muutaman sijan. Luistelukapulat oli tosi hyvässä kunnossa. Huomenna lähdetään rääpimään mitä miehestä lähtee, Nousiainen sanoi.

Heikkinen oli mukana kärkiryhmässä vielä kolme kilometriä ennen maalia, mutta sitten hän putosi joukosta.

- Jaksoin hiihtää 17,5 kilometriä ja sitten loppui puhti. Kisa oli kyllä aikamoista rytinää kaiken matkaa. Sauvakin katkesi ylikulkusillan päällä, kun porukkaa tuli vauhdilla takaa päälle. Vaarallista hommaa. Vähän tuntuu, että aukeamista on tapahtunut kunnon suhteen. Kaikki pannaan huomenna peliin, Heikkinen sanoi.

Miesten maailmancupin päätösmatka sunnuntaina on 15 km vapaalla hiihtotavalla.

Tulokset: www.fis-ski.com