Uutisen päiväys

21.1.2017← Takaisin

Pärmäkoski hiihti upeasti toiseksi Ulricehamnin vapaan kympillä

Ruotsin Ulricehamnissa hiihdetyillä matkoilla testattiin suomalaisvauhtia vapaalla tyylillä. Krista Pärmäkoski jatkoi erinomaisia suorituksia ja hyppäsi jälleen palkintopallille ollen toinen. Miehissä parasta vauhtia suomalaisittain piti 19:nneksi sivakoinut Iivo Niskanen. 

Kovan näytön kunnostaan antoi perinteisen tyylin ohella nyt myös vapaalla  Krista Pärmäkoski. Pärmäkoski hiihti tasaisen hiihdon omien sanojensa mukaan Ulricehamnin ”hauskalla ralliradalla” ja jäi reilut 10 sekuntia kilpailun voittaneesta Norjan Marit Björgenistä

”Rata oli hauska rallirata. Kovaa vauhtia piti pitää koko ajan. Vähän ite katkesin tuohon pitkän nousun loppuun, siinä en saanut enää kiristettyä rytmiä. Vähän hämmentynyt fiilis, että pysty vapaalla hiihtää näinkin kovaa”, mietti erinomaisessa kunnossa oleva Pärmäkoski. 

Ulricehamnin rata ja hurja viisikymmentuhatpäinen yleisö saivat kehuja Suomen joukkueelta kokonaisuudessaan. Yleisömeren edessä suomalaisittain toiseksi parasta vauhtia piti Laura Mononen, joka oli 14:s. Pisteille ylsivät myös Riitta-Liisa Roponen (25:s) ja Kerttu Niskanen(26:s). Anne Kyllönen taipui 31:nneksi. 

Maailmancupin tilanteessa Pärmäkoski on toisena 279 pistettä Norjan Heidi Wengiä perässä. Myös Mononen mahtuu parhaan kymmenen joukkoon ja pitää yhdeksättä sijaa maailmancupissa. 

Niskasen kova alkuvauhti ei aivan kestänyt 

Miesten 15 kilometrillä parasta alkuvauhtia suomalaisittain piti Iivo Niskanen. Niskanen pysyi kympin sakissa reiluun puolimatkaan saakka.  

”Kulullisesti ihan hyvä vetopäivä. Yksin hiihin koko matkan, ei tullu apua, suth nopea rata, siitä olis ollut hyötyä. Semmoinen olo, että kaikki kunnossa ja mukava olla takasin hiihtämässä maailmancupia”, Niskanen kommentoi. 

Myös Ville Nousiaisen päivä alkoi hyvin ja mies pysyi pitkään muun muassa Sveitsin Dario Colognan peesissä. 

”Viimeisen kolmen kilometrin rutistus jää puuttumaan, siihen asti on ihan sut hyvää tekemistä ja pystyy hyvää vauhtia pitämään. Mutta se loppurutistuksessa jää ihan liikaa muille. Ei vaan kestä semmoista happoa”, mietti Nousiainen. 

Muista suomalaisista maailmancupin pisteille pääsivät Lari Lehtonen (20:s) ja Sami Jauhojärvi (21:s). Ville Nousiainen oli lopulta 37:s ja Antti Ojansivu 60:s.  

Huomenna sunnuntaina Ulricehamnissa hiihdetään viimeiset viestit ennen Lahden Pohjoismaisten lajien MM-kilpailuja. Naisten joukkueessa hiihtävät Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski. Miesten joukkue viestiin on Sami Jauhojärvi, Iivo Niskanen, Lari Lehtonen ja Ristomatti Hakola.  

 

Urheilijoiden kommentit 

Krista Pärmäkosken kommentit 

Iivo Niskasen kommentit

Laura Monosen, Anne Kyllösen Lari Lehtosen, Sami Jauhojärven ja Ville Nousiaisen kommentit www.soundcloud.com/hiihtoliitto-1/

Tulokset

Naiset 10km vapaa 

Miehet 15km vapaa 

Naisten maailmancupin tilanne 

Miesten maailmancupin tilanne