Uutisen päiväys

8.1.2017← Takaisin

Pärmäkoski toinen ja Heikkinen viides Tour de Skillä

Historian 11. maastohiihdon Tour de Ski -kiertue päättyi sunnuntaina Alpe Cermisin hurjaan nousuun. Krista Pärmäkoski kipusi naisten kokonaiskisassa upeasti kakkoseksi, miehissä Matti Heikkinen taisteli viidenneksi.

Toiseksi hiihtäneen Krista Pärmäkosken seitsemäs Tour de Ski oli naiselta vahvaa tekemistä läpi reilun viikon ajan. Seitsemässä kisarupeamassa tasaisesti esiintynyt suomalainen huipensi kiertueen hienoon kakkossijaan.

"Varmasti minun tasaisen tourin takia seison podiumilla. En ehkä ole saanut niin paljon bonus-sekunteja kuin muut, mutta olen tasaisesti pystynyt hiihtämään läpi tourin", Alpe Cermisin nousussa ruotsalaisen Stina Nilssonin päihittänyt Pärmäkoski sanaili, ja jatkoi:

"Tänään oli taistelutahto itselläni. Olin luonut taktiikan, että kun tuntuu pahalta, niin kuokkaan väärältä puolelta ja sen jälkeen vielä vaihdan takaisin oikealle puolelle, lyhennän rytmiä. Ei tarvinnut käyttää paljoa ankkaa. En uskonut, että pystyn noin hyvin taistelemaan mäen ylös."

Nilsson oli tuloksissa lopulta kolmas. Suomen naisten panos oli erittäin vahvaa maailmancupin johtajan, Norjan Heidin Wengin voittamalla kiertueella. Tourin aikana menoaan koko ajan parantanut Kerttu Niskanen oli kuudes, Anne Kyllönen seitsemäs, Laura Mononen 12:s ja Aino-Kaisa Saarinen 17:s.

Miehissä Matti Heikkinen päätyi Tour de Skillä upean urakan päätteeksi viidenneksi. Suomalaisen mukaan hän ylsi tavoitteisiinsa.

"Kaikki pelissä tänään ja viides sija, kokonaistavoite täyttyi reilusti. Toki hiihdetään voittaakseen, tänään kilpailuviettistä ihmistä tietysti vähän syö se, ettei varsinkaan Manificatille pystynyt vastaamaan. Cologna oli lähtökohtaisesti jo pikkuisen liian kaukana ja suhteessa liian vahva Manificatiin ja minuun verrattuna. Kaikkemme tein ja viides sija on hyvä suoritus. Siitä jatketaan kohti Lahtea", Heikkinen summasi.

Kiertuetta dominoinut Venäjän Sergei Ustjugov pokkasi kokonaisvoiton, Norjan Martin Johnsrud Sundby oli kakkonen ja Sveitsin Dario Cologna kolmas. Ennen Heikkistä neljänneksi kiilasi Ranskan Maurice Manificat. Perttu Hyvärinen oli Tourin lopputuloksissa 31:s.

Linkit:
Naisten lopputulokset, 7/7 kisaa
Naisten maailmancupin tilanne

Miesten lopputulokset, 7/7 kisaa
Miesten maailmancupin tilanne

Kommentteja Soundcloudissa