Uutisen päiväys

6.7.2016← Takaisin

Pyyn matka kohti talvea hyvässä vauhdissa - "Tavoitteiden eteen tehdään kovasti töitä joka päivä"

Viimeviikkoinen Vuokatin Aateli Race ja leiritys tarjosi maamme kärkihiihtäjille antoisia kokemuksia niin ladulla kuin sen ulkopuolellakin. Paraurheilija Sini Pyyn mukaan leirin teema oli katsastaa se, miten alkukesän treenit ovat alkaneet puremaan.

"Minun leiriä määritteli aika paljon alkuviikon mattotesti sekä Aateli Racen prologi, joiden jälkeen loppuleiri meni palautellessa", rovaniemeläinen avaa.

Putkihiihdon lisäksi urheilijat osallistuivat leirillä ADT-luennolle sekä valmennusseminaariin. Näiden lisäksi leirin ohjelmassa olivat myös perinteiset lihaskuntotesti ja maitohappokontrollit, joiden avulla kehitystä on seurattu jo pitkään. Näillä mittareilla kaikki ovatkin menneet ihailtavasti eteenpäin.

Pyyn kohdalla etenkin ampumaharjoittelu nousi Vuokatissa tapetille.

"Minä panostin tällä leirillä erityisesti myös ampumaharjoitteluun, ja kävin penkalla ampumavalmentajani Asko Nuutisen kanssa perusjuttuja läpi, sekä harjoittelin ampuma-asentoa putkessa treenien yhteydessä."

Ylämäissä kehittyminen alkukesän teema

Pyy on alkukesästä painottanut lajivoimaa ja lihaskestävyyttä ylämäki- ja voimatreenien kautta tietoisesti.

"Ylämäet ovat olleet ehkä isoin heikkous tähän mennessä, joten niissä kehittyminen on koko kesän teemana, ja ainakin alkukesän harjoitukset olivat mattotestin perusteella vieneet tätä ominaisuutta eteenpäin reilusti", rovaniemeläinen hehkuttaa.

Heinäkuussa aerobisen harjoittelun määrä lisääntyy reilusti, ja voimaharjoittelun määrä vähenee. Rovaniemen juoksumatolla Pyy tulee käymään nyt myös useammin, sillä matolla esimerkiksi nopeus- ja tehoharjoitukset onnistuvat varmemmin.

"Ohjelmaan kuuluu myös pari maraton-kisaa käsipyörällä elokuussa, sekä oma leiri Levin ja Ylläksen maisemissa", suomalainen tarkentaa.

Tiedossa jännittävän kiireinen talvi

Tulevan talven ohjelma ja tavoitteet Pyyllä ovat melko selkeät. Päätavoitteena siintää MM-kisat Saksan Finsteraussa, joita ennen suomalaisnainen kilpailee kaikissa Vuokatin maailmancup-kilpailuissa joulukuussa.

"Vuokatin tulosten perusteella nimetään sitten MM-joukkue, joten sielä on oltava jo iskussa. Jos kausi sujuu suunnitelmien mukaisesti, olisi MM-kisojen jälkeen ohjelmassa vielä maailmancupin kisat Korean Pyeongchangissa", Pyy viittaa vuoden 2017 paralympialaisten esikisoihin.

Tammikuulle Pyy on suunnitellut omaa leiriä Coloradon Winter Parkiin, jossa hän pääsisi treenaamaan korkealla huippuvalmentajien ja muiden kelkkahiihtäjien kanssa ennen MM-kisoja.

"Ohjelmassa olisivat tuolloin myös USA:n mestaruuskisat tammikuun alussa. Jännittävä ja kiireinen kausi on siis tulossa, ja tavoitteiden eteen tehdään kovasti töitä joka päivä", määrätietoinen Pyy päättää.