Katsojille

Nuorten maastohiihdon Suomen mestaruuskilpailut Puijolla 22.-24.2.2019

Nuorten maastohiihdon Suomen mestaruuksista mitellään Kuopion Puijolla. Ilmoittautuneita on yhteensä noin 1 150. Mukana ovat maamme parhaat 16-22-vuotiaat nuoret hiihtäjälupaukset.

Perjantaina on ohjelmassa jännittävät sprinttihiihdot. Lauantaina vuorossa ovat maastohiihdon henkilökohtaiset matkat perinteisellä tyylillä ja sunnuntaina hiihdetään takaa-ajo. SM-mitalit jaetaan yhteensä 20 :ssä lähdössä.

‒ Olosuhteet hiihtämiselle ovat maailman parhaat, ladut ovat huippukunnossa ja maasto vaativa, kilpailujohtaja Timo Reijonen kertoo.
‒ Kilpailut käydään tänä vuonna uusituilla Puijon vaativilla laduilla ja mm. sunnuntaina käytetään pelkästään yleisöystävällistä 2,5 km olympiavoittaja Iivo Niskasen mukaan nimettyä lenkkiä, hän jatkaa.

Puijon Hiihtoseura odottaa myös omilta suojateiltaan hyvää vauhtia. Meiltä on mukana 8 omaa nuorta hiihtäjää. Valtteri Pennanen (miehet 18-v. ) kamppailee perjantaina sprinttihiihdon Suomen mestaruudesta. Lauri Gummerus (Miehet 23-v.), tuli miesten viestitiimin vahvistukseksi tälle vuodelle Nivalan Urheilijoista ja myös Laurilta on lupa odottaa mitalivauhtia takaa-ajossa.

Yleisöä pyydetään huomioimaan, että samaan aikaan järjestetään Kuopiossa Rakenna ja Asu messut ja mm. Finland Ice Marathon. Paikoitustilat Puijon hiihtostadionin läheisyydessä ja Suurmäentien varressa ovat varattu nuorten SM-hiihdoille perjantaista sunnuntaihin 22.-24.2. Puijon hiihtostadionin ladut 1-5 km ovat suljettuina yleisöltä samaisena aikana. Kuntoladuille pääsee viikonloppuna ylä-ja ala- Antikkalassa ja mm. Neulamäen lenkeille.

Yleisöllä on tapahtuma-alueelle vapaa pääsy. Puijolla toimii kisaravintola ja kisakahvio.

Kisat alkavat perjantaina kello 9.00, lauantaina kello 9.30 ja sunnuntaina kello 9.00.

Katso yleisöreitti ja katsomoaluekartta.