Suojelijan tervehdys

Hyvät SM-hiihtojen kilpailijat, toimitsijat ja muut hiihdon ystävät,

Minulla on suuri ilo ja kunnia saada olla suojelijana näissä SM-hiihdoissa omassa kotikaupungissani Imatralla. Imatralla, varsinkin Ukonniemen alueella on pitkät urheiluperinteet, täällä on hiihdetty ja kilpailtu jo vuosikymmeniä.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana tälle alueelle tehdyt investoinnit ovat olleet erityisen tärkeitä.  Imatralle on luotu urheilumatkailuun mahdollisuuksia, jotka herättävät kiinnostusta Suomessa, mutta myös Euroopassa, Venäjällä ja Kauko-Idässä. Imatran kaupunki kaupunginjohtaja Pertti Lintusen ja valtuuston puheenjohtaja Tiina Wilen-Jäppisen johdolla sekä yksityiset toimijat tekivät isoja päätöksiä alueen kehittämisestä. Investointeihin kuuluivat jäähallin rakentaminen ja majoituskapasiteetin kasvattaminen. Samaan aikaan rakennettiin myös tennishalli ja Aviasport-areena.  Viimeisin iso investointi oli yhdistetty pesäpallo - ja ampumahiihtostadion. Täällä on mahdollista koko urheilijaperheen viihtyä, koska alueella on myös muuta kuin kilpaurheiluun suunnattua aktiviteettia. Täällä on suosituksi tullut ensilumenlatu, joka avataan jo lokakuulla kauan ennen luonnon lunta. Imatran kylpylä ja kaunis luonto, upea hyvin hoidettu latuverkosto ja vaihtelevat kuntopolut antavat mahdollisuuden myös kevyempään liikkumiseen ja mielen rauhoittamiseen.

Kun tällä tavalla kaupunki, yrittäjät, seurat sekä yhteisöt yhdessä alkavat toimia alkaa tapahtua. Kukaan ei ole kokenut, että olisi jäänyt jostain paitsi, positiivinen kierre on kertautunut kaikille toimijoille. Pesäpalloseura IPV nousi superpesikseen, Imatran Ketterä nousi jääkiekossa Mestikseen, Venla Lehtonen osallistui Pyeongchangin olympialaisiin ja Lari Lehtonen on tuonut Imatran nimeä esiin useita vuosia esim. Sotshin olympialaisissa. 

Imatralla osataan tehdä yhdessä. Ja samalla kun tehdään yhdessä, luodaan uutta ja todistetusti nautitaan menestyksestä. Toisen menestyminen ei ole toiselta pois vaan yhdessä tekemällä voidaan saavuttaa jotain suurta, kuten esimerkiksi saada Imatra ja imatralaiset urheilijat maailman kartalle! Tästä me kaupunkilaiset sitten voimme nauttia omalla kotisohvalla ja nyt ihan paikan päällä!

Olen kiitollinen saadessani olla suojelijana tapahtumassa, joka on esimerkki onnistuneesta yhteistyöstä, markkinoinnista ja rohkeudesta.

Kilpailijoille toivotan liukkaita latuja ja rehtiä kilpailumieltä, viihtykää, nauttikaa ja tulkaa toistekin!

Tervetuloa Imatralle!

Niina Malm

kaupunginvaltuuston puheenjohtaja